top of page
  • Foto van schrijverRichard

Ik ben helemaal klaar met die regen

Een aantal weken geleden schreef ik dat het water soms van het plafond af liep. Toch nog meer ventileren was de oplossing. Sinds ik de ramen veel vaker en langer open heb staan heb ik geen last van vocht meer gehad. Ook in de cockpit (achter het gordijn) staan nu de raampjes continu op een kier en hang ik mijn natte handdoek daar niet meer op en dat heeft het vochtprobleem ook daar verholpen. Maar buiten is er nu wel genoeg regen gevallen hoor!

Het ergste van al die regen vind ik:

  • Altijd je laarzen aan moeten als je de bus verlaat

  • Het door de regen naar de douche lopen

  • De schuifdeur zit altijd dicht

  • Zonder de "woonruimte" buiten is de leefruimte behoorlijk beperkt

Verbonden met de natuur

Aan de andere kant geniet ik zo van de elementen van de natuur. Als ik op mijn bedje lig hoor ik de regen op mijn dak en word ik in slaap gewiegd door het heen en weer schudden van de bus door de storm buiten. In mijn grote mensenhuis was ik zo afgesneden van deze elementen. Ook die paar zonnestralen die er deze week ook zeker waren worden direct opgemerkt en dan gaan de deuren gelijk open. Heerlijk!

"De meeste regen valt niet op je maar naast je"

Die verbondenheid met de natuur zou ik nog veel meer willen voelen. We zijn zo verwijderd geraakt van de natuur. Veel dieren eten andere planten wanneer ze last hebben van kiespijn of obstipatie. Intuïtief weten ze welke plant ze wanneer moeten eten en moet je ons eens zien. We gaan voor elk wissewasje naar de dokter, we doen er alles aan om pijn te vermijden, en slikken dan weer een chemisch geproduceerd goedje om van de symptomen van onze klachten af te komen. Kunnen jullie ook niet vol bewondering naar de oude medicijnmannen kijken die de ingrediënten uit de natuur gebruikten om een hoop klachten op te lossen?

Vermaak

Zeker met dit 'opsluitende' weer ben blij dat ik mijn bus best luxe heb uitgevoerd. Met slecht weer kan ik me prima vermaken met het kijken van een goede film of een serietje, luisteren naar muziek, het lezen van een boek of een beetje mediteren. Maar oké, ik zal eerlijk zijn. IK BEN HELEMAAL KLAAR MET DIE REGEN! Ik kijk enorm uit naar het voorjaar. Maar zoals ik in mijn vorige blog schreef: Vecht niet tegen dat wat er toch al is dat is zonde van je energie. En het gaat weer beter weer worden dat is zeker!


Vind je het leuk om mijn ervaringen te volgen meld je dan, als je dat nog niet gedaan hebt, onderaan deze pagina aan en je ontvangt, maximaal 1x per week, een mailtje wanneer ik een nieuwe blog heb geplaatst. Je mail adres wordt voor niets anders gebruikt dan dit!


Graag tot de volgende blog!

922 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Tegenslag

Comments


bottom of page