top of page
  • Foto van schrijverRichard

Globus start niet meer

Bijgewerkt op: 14 jan. 2023

Ik sta nu al twee maanden op dezelfde plek. Niet omdat ik dat nu perse wil, maar omdat dit de enige camping is die hier in de buurt open is. Tevens is het zo onwijs nat op de camping dat ik niet van mijn tegel-eilandje af durf, omdat ik bang ben dan gelijk vast te zitten in de modder. Ook niet goed voor de bandjes, de accu en eigenlijk de hele bus om zo lang stil te staan. Dit terwijl ik eigenlijk maandelijks wel een weekend weg wil met Globus.

Vanmorgen wilde ik eens even lekker ventileren om al het vocht weer eens af te voeren. Ook de zijramen in de cockpit wilde ik laten zakken maar gaven geen enkele reactie. Accu leeg! Nu heb ik een eigen jumpstarter gekocht om Globus te kunnen starten in dit soort situaties. Zeker als we in de middle of nowhere staan moet je er toch niet aan denken niet weg te kunnen omdat je met een lege accu zit.


Het zit tegen

Nu kan ik natuurlijk gaan klagen dat het weer eens niet mee zit. Want wees eens eerlijk, het zit ook geregeld niet mee. Maar dan ben ik dus in gevecht met de omstandigheid van dat moment. En als er iets geen zin heeft, is het wel je verzetten tegen dat wat er toch al is. Ik zie echter zoveel mensen om me heen dit wel doen. Ze zijn bijvoorbeeld boos op de politiek, de gemeente, of dat ze te lang in de wacht hebben moeten staan, hun stomme baas, de wegopbreking, of zelfs het weer... Zolang je in gevecht bent met deze zaken kun je je er niet mee verbinden. Als je vecht, duw je het bij je weg en daarmee plaats je het buiten je leven en door het buiten je leven te plaatsten heb je er ook geen invloed meer op. Daarnaast door er mee in gevecht te zijn hou je het ook nog eens in stand.


Cirkel van belangrijkheid en invloed

Ik geloof heel erg in dat wat je aandacht geeft groeit. Geef je dus een hoop aandacht aan het in gevecht zijn met dingen dan zal dat groeien. Er komt meer gevecht. Je ontmoet mensen die ook in gevecht zijn, je wordt lid van een facebook groep van mensen die allemaal in gevecht zijn. En zo wordt een belangrijk deel van je leven het vechten tegen dat wat is. Ik stel mezelf dan graag de vraag of ik het echt zo belangrijk vind en als het antwoord daarop ja is dan is de volgende vraag heb ik er invloed op. Ik kom dan negen van de tien keer al tot de conclusie dat het zonde is van mijn aandacht.

"Als je zeven keer valt sta je acht keer op" (Japanse spreuk)

Meer overvloed

In plaats van je energie, tijd of misschien zelfs wel geld te stoppen in dingen die niet goed gaan kan je ook je aandacht richten op de dingen die juist wel goed gaan. Als de regel van alles wat je aandacht geeft groeit ook hier werkt, dan ervaar je steeds meer overvloed. Nou ben ik van nature misschien niet de meest positief ingestelde persoon dus ik heb hulpmiddeltjes die ik hiervoor gebruik. De meest belangrijke daarbij, en ik heb het al eerder aangehaald, is mijn dagboekje. Ik probeer elke dag mijn dagboekje in te vullen waarin vragen staan als: 'Wat gaat er goed?' en 'waar ben je dankbaar voor?' Ook hebben Elise en ik een tijd lang elke avond voor het slapen gaan de drie dingen met elkaar gedeeld waar je dankbaar voor bent die dag. Ik kan duidelijk merken dat als ik dit doe ik positiever in mijn vel ga zitten, de wereld leuker wordt, ik meer overvloed ervaar.

Kortom Globus2 startte niet, jammer maar dat is wat het was. Ik ben dankbaar dat hij zo snel weer aan de praat geholpen kon worden met mijn jumpstarter. Ik kan iedereen aanbevelen zo'n apparaatje aan te schaffen. Ik gebruik deze voordelige versie. Nu een flinke rit maken zodat de accu weer helemaal opgeladen is en dan op naar de volgende belevenis.Vind je het leuk om mijn ervaringen te volgen meld je dan, als je dat nog niet gedaan hebt, onderaan deze pagina aan en je ontvangt, maximaal 1x per week, een mailtje wanneer ik een nieuwe blog heb geplaatst. Je mail adres wordt voor niets anders gebruikt dan dit!


Graag tot de volgende blog!

1.098 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Droomwereld

2 opmerkingen


Zo interessant omdat het voor mij ook zo als waarheid klinkt. De focus op wat goed gaat maakt het leven ook een stuk leuker. En fijn dat je Globus2 weer aan de praat hebt gekregen!

Like

Caroline Wirtz
Caroline Wirtz
14 jan. 2023

Leuk om te lezen Richard!

ik verdiep me ook in de wet van de aantrekkingskracht en jouw blogpost geeft me weer die schop onder mijn kont om weer elke dag te gaan schrijven waarvoor ik dankbaar ben ☺️

Groet, Caroline

Like
bottom of page