top of page
  • Foto van schrijverKelly

Wil ik dit echt?

Bijgewerkt op: 1 mei

Vaak krijg ik de vraag of het reizen zonder eindtijd ook mijn droom is. Wil ik ook wonen in een camperbus of is dit alleen de droom van Richard? Het zijn vragen die ik mezelf ook regelmatig stel. Het is geen geheim dat ik nooit plannen heb gemaakt om te gaan rondreizen in een camper. Ook omschrijf ik mezelf niet meteen als heel reislustig. Wat dat betreft heeft Richard veel meer wanderlust in zich dan ik. Toch ga ik zonder enige twijfel met hem mee. Is alleen liefde de beweegreden of zijn er ook andere redenen van toepassing?


Globus2 op de camping

Beweegredenen

Ik mag dan niet zoveel 'wanderlust' in me hebben ik snak wel, net als Richard, naar vrijheid. De vaste structuur met elke dag werken is prima als je daar gelukkig van wordt, maar ik heb het gevoel het leven meer te willen leven. Wat dat precies betekent mogen we gaan ontdekken. In ieder geval weg uit de drukte van de grote stad en dichter bij de natuur zijn. Daar biedt Globus alle mogelijkheden toe.

“Als je niet uitkijkt, blijf je je leven lang voorbereiden”

Voorbereiden

Met enige regelmaat herinner ik Richard eraan dat hij al jaren bezig is met de voorbereiding. Dat voorbereiden uit zich op verschillende manieren zoals het ombouwen van de bus, het wonen in de bus, financieel de zaken goed regelen etc. Ik heb minder dan één jaar voorbereidingstijd gekregen. Misschien is dat maar goed ook, want hoeveel voorbereidingstijd heb je nodig? Wat is een goede voorbereiding? Wat is genoeg spaargeld? Vragen waar je nooit een antwoord op zal krijgen. Go with the flow, dat hoort bij deze reis. We weten niet hoe ons avontuur gaat verlopen en dat is spannend en leuk tegelijk. Er zullen mooie dingen op ons pad komen, maar ook tegenslagen of onderlinge irritaties.


Thuis is Globus2

Gelukkig heb ik mijn draai helemaal gevonden in Globus. Ook voor mij voelt het inmiddels als thuis. De bus is zelfs bestickerd met mijn favoriete symbool; de levensbloem. Daar ben ik Richard erg dankbaar voor. Inmiddels weet ik hoe alle gadgets werken, weet waar alles ligt en heeft Richard speciaal een stopcontact gemaakt voor de krultang ;-)


Thuis in Globus2

Soms gaat het mis

Onlangs ging het toch mis toen ik teveel stroom gebruikte. Richard kreeg, onder werktijd, tientallen meldingen op zijn telefoon over teveel stroomverbruik. Hij appte mij onrustig wat ik in hemelsnaam aan het doen was. Nou gewoon koffie zetten, verwarming aan, vergaderen in teams en de telefoon opladen. Het zorgde uiteindelijk voor complete stroomuitval. Even naar de meterkast lopen en de stoppen omhoog duwen kan dan dus niet. Gelukkig is Van der Hoek een prima elektricien en was het probleem snel verholpen.

“Ik raak alles kwijt, behalve mijn kilo’s”

Richard lost meer zaken op

In bepaalde zaken blijf ik chaotisch. Ik geef het maar eerlijk toe, ik raak heel snel iets kwijt. Ook in een bus van 8m2. Richard ziet mij dan weer met een verwilderde blik naar iets zoeken. Irritant genoeg weet hij meestal waar het ligt en ik niet. "Je bent een slechte zoeker" kreeg ik laatst nog te horen. Jajaa, dat weet ik ook wel hoor. Koppig als ik ben zoek ik dan liever zelf eerst een halfuur naar iets, voordat ik zo luchtig mogelijk probeer te vragen: "zeg, heb jij mijn oplader ergens gezien?" Achja, zo hebben we allemaal onze eigenaardigheden.

Advertentie:


Vind je het leuk om onze ervaringen te volgen meld je dan, als je dat nog niet gedaan hebt, onderaan deze pagina aan en je ontvangt, maximaal 1x per week, een mailtje wanneer we een nieuwe blog hebben geplaatst. Je mail adres wordt voor niets anders gebruikt dan dit!


Graag tot de volgende blog!

1.057 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Tegenslag

7 Comments


Guest
Apr 27

Geweldig...de voorbereiding...ja hier ook dus. En ook ik vraag me af hoeveel spaargeld je nodig hebt. Ik wordt 59...onderweg werken zou kunnen. Maar hor eel heb je achter de hand nodig. Respect voor jullie...super leuk wat jullie doen. Volg je hart

Like
Richard
Richard
Apr 29
Replying to

Ook wij zullen onderweg nog hier en daar moeten werken. Voor niets gaat tenslotte de zon op. Hoe makkelijk of moeilijk dat gaat daar zijn we heel benieuwd naar. Dus we horen graag ervaringen. Dank voor je reactie!

Like

Respect hoor om je eigen weg te vinden in de Globus en het in vrijheid leven. Waar Richard al jaren met de voorbereiding bezig is ben jij er redelijk kort geleden ingestapt. En bedenk maar zo dat jij mag zijn wie je bent met een minder perfectionistische inslag dan je lief….:)

Like
Richard
Richard
Apr 29
Replying to

Dank weer voor je reactie Angela, leuk!

Like

Há Kelly,

Leuk om een blog door van jou te lezen. Super leuk dat jullie het avontuur met zijn 2-en aangaan.

Katja


Like

Guest
Apr 26

Leuk om te lezen! Om geen spullen kwijt te raken (ik heb hersenletsel en dan is dat een dingetje) en mijn man vergeet ook wel wat meer tegenwoordig hebben we bij de ingang een mandje. Bij binnenkomst gaat daar alles in. Portemonnee, telefoons, sleutels, opladers en daardoor alles bijelkaar en dat gaat goed. Succes!


Like

Mooie foto's en blij dat je je helemaal thuis voelt in Globus2 💗

Like
bottom of page