top of page
  • Foto van schrijverRichard

Van droom naar missie

Bijgewerkt op: 16 dec. 2022

Al meer dan zeven jaar heb ik het over mijn grote droom. Eerder stoppen met werken en dan met een camper rondtrekken door Europa of daarbuiten. Heel lang bleef dit een hele mooie droom, ik zette echter geen stappen. Daar kwam verandering in toen ik mijn droom vertaalde in een missie. Deze missie luidt: Reizen zonder eindtijd. Een droom is tenslotte ook maar een droom. In dromen gebeuren de meest wonderbaarlijke bizarre dingen die nooit werkelijkheid zullen worden... Toen ik mijn droom echter vertaalde naar een missie, werd het ineens werkelijkheid en is het een doel geworden.

In beweging komen

Tijdens mijn NLP opleidingen leerde ik al dat woorden enorme invloed kunnen hebben op gedrag. Het lijkt een klein verschil het woordje 'droom' vervangen door 'missie' maar het maakt echt een wereld van verschil. Het komen tot een persoonlijke missie kan echter heel goed beginnen bij een grote droom. Tijdens een cursus bij 365dagensuccesvol.nl ben ik echt concreet aan de slag gegaan met het formuleren van mijn droom om deze vervolgens te vertalen naar mijn missie. Toen ik dat helder had ben ik pas echt in beweging gekomen en heb concrete stappen gezet. Mocht je ook geïnteresseerd zijn in een cursus bij 365 zou je me enorm helpen door deze te boeken middels deze link: 365dagensuccesvol.nl ik ontvang dan een kleine vergoeding.


Passie

Bij het vertalen van je droom naar een echte missie zou de volgende methode behulpzaam kunnen zijn. Je missie zou iets moeten zijn waar je passie in zit. Passie is overigens niet perse dat wat je leuk vindt zoals winkelen of naar muziek luisteren. Nee, de oorspronkelijke betekenis van passie is eigenlijk, lijdensweg. Denk maar aan de Matthäus Passion of The Passion dat gaat over de lijdensweg van Jezus aan het kruis. Je passie gaat niet over wat je leuk vindt maar over wat je super belangrijk vindt. Waar zou je niet mee willen stoppen? Waar ben je bereid voor te sterven? Of misschien wel: waar ben je bereid voor te willen leven? Heb je dit helder voor jezelf of vraagt dat nog onderzoek?

Talent

Een tweede aspect is je talent. Waar ben je echt goed in? Ieder mens heeft een aantal talenten waarvoor je gewaardeerd wordt. Waar je voor betaald wordt. Het zijn echter ook vaak de zaken die veel energie kosten omdat het niet overeenkomt met je passie. Een talent is vaak ontstaan omdat je als kind ergens een compliment voor kreeg. Dit ben je vervolgens meer gaan doen en je werd er steeds beter en beter in. Overigens is het helemaal niet zo makkelijk om te zien waar je zelf heel erg goed in bent. Het is zo vanzelfsprekend dat je niet ziet dat het een talent is. Je zou kunnen zeggen, het is te dichtbij om te kunnen zien. Ook dit vergt dus best wat zelfonderzoek.


"Iedereen gaat dood maar niet iedereen leeft echt"

Behoefte

Passie levert doorgaans dus energie op en talent kost energie. Mochten deze twee gebieden overlappen maar zit niemand erop te wachten dan heb je een prachtige hobby gevonden. Het laatste gebied is dan ook om te bepalen of er behoefte is aan jouw overlappende passie en talent. Het gevaar hier is dat je verstrikt raakt in belemmerende overtuigingen. We denken al snel dat het niet kan, dat er geen behoefte aan is, dat het onmogelijk is om..... Laat je dus niet weerhouden om ook hier onderzoek naar te doen. Er is bijna overal behoefte aan alleen misschien in een andere vorm dan je in eerste instantie dacht.


Leef jouw eigen leven

Moet je dan perse een missie hebben om gelukkig te kunnen zijn? Nee natuurlijk niet, maar het helpt wel om je eigen leven te leven. De meeste mensen denken hier niet over na en als je zelf geen idee hebt wat je met je leven wilt doen, dan bedenkt een ander het wel en leef je niet je eigen leven maar het leven van een ander.


Vind je het leuk om mijn ervaringen te volgen meld je dan, als je dat nog niet gedaan hebt, onderaan deze pagina aan en je ontvangt, maximaal 1x per week, een mailtje wanneer ik een nieuwe blog heb geplaatst. Je mail adres wordt voor niets anders gebruikt dan dit!


Graag tot de volgende blog!

1.513 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Tegenslag

3 Comments


kittymarquenie
kittymarquenie
Nov 05, 2022

Elke keer opnieuw lees ik je blogs met zoveel plezier. Wat kun je inspirerend schrijven Richard 🤩

Like

wendy verhagen
wendy verhagen
Nov 04, 2022

Wow.....Richard, wat een inspirerende post weer. Ik wil je nu al als coach inhuren 😉

Talking about A-Persons..........you're one of a kind!!!!!

Ik hoop je volgende week wat uitgebreider te spreken in Veenendaal. Ben heel benieuwd wat jouw nieuwe opleiding inhoudt.

Maar man, wat gaat dit bij jouw en je droom passen!!!!!

Zie je op de VIP-dag, waar de Miracles gebeuren 💫

Like
Richard
Richard
Nov 05, 2022
Replying to

Hoi Wendy,

We spreken elkaar zeker in Veenendaal. De VIP dag heb ik moeten verplaatsen (mijn zoon heeft die dag diploma uitreiking) ik ga nu in januari pas.

Like
bottom of page