top of page
  • Foto van schrijverRichard

Vakantie loopt anders

Wel eens van perspectivistische lenigheid gehoord? Dat heb ik afgelopen week mooi kunnen oefenen. Ik zou drie weken vakantie hebben waarvan de eerste week op een camping in Drenthe en daarna twee weken naar aangenaam weer en goed gezelschap. Het liep echter allemaal een beetje anders.

Mijn laatste werkweek voor de vakantie zou een drukke week worden. Dat wist ik al lange tijd. Sterker nog initieel had ik mijn vakantie in juni gepland, voor de schoolvakanties, maar i.v.m. diverse deadlines moest ik mijn vakantie verschuiven. De maandag begon zoals verwacht druk toen ik om 15:00 uur gebeld werd door de huisarts van mijn vader. Ze wilde hem om 16:00 uur zien voor controle. Het weekend ervoor zat mijn vader al aan de antibiotica i.v.m. hele hoge ontstekingswaarden. Die zelfde avond nog wordt mijn vader opgenomen in het ziekenhuis.


Onduidelijkheid

Nu heeft mijn vader ook een hond, Lennox, die gelukkig bij een bevriend stel kon logeren. De week vordert moeizaam met werk en ziekenhuis bezoeken en er wordt niet echt duidelijk wat mijn vader nu precies heeft. Wel daalt de ontstekingswaarde door de nieuwe antibiotica die middels een infuus wordt ingebracht. Het logeeradres voor de hond is echter maar beschikbaar tot donderdag in mijn eerste week vakantie. Waar moet dat beest dan heen? Alle pensions zitten bomvol door de vakantie periode. De vrijdag voor mijn vakantie ben ik onder het werk door naarstig op zoek naar een oppas. Uiteindelijk lukt dat via een oproep op facebook eigenlijk redelijk vlot. Super blij. Dit betekent dat ik toch op vakantie kan terwijl mijn zus de ziekenhuisbezoekjes overneemt.

"Geef mij maar een hond dan ben ik niet de enige die aan het lijntje wordt gehouden"

Vakantie begonnen

Ondertussen komen we er ook nog even achter dat Lennox al een tijdje niet ingeënt is dus een pension is eigenlijk al helemaal geen optie. Ook dit vrijdag nog even hersteld. Zaterdagochtend Lennox opgehaald en richting het zuiden van het land om vervolgens snel de weg te vervolgen richting Drenthe. YES vakantie is begonnen! De camping, camping buitenland, ziet er gezellig uit. Ik sta op een klein veldje en heb al snel leuk contact met de buurtjes. So far so good. De volgende morgen wordt ik gebeld door de oppas. Lennox is afgelopen nacht heel onrustig geweest. Ze maken zich zorgen. Ook lijkt hij mank te lopen. Is hij wel gewend lange stukken te lopen? Het zal wel even wennen zijn.... De volgende dag wordt ik echter weer gebeld. Lennox heeft op de nieuwe bank geplast en ze krijgen de vlek en de geur er niet uit. O NEE! Ik kan het vanaf de camping natuurlijk ook niet oplossen en geef aan dat we dit netjes zullen regelen als ik Lennox kom ophalen.


Einde vakantie

De volgende morgen weer de oppas aan de lijn. Weer een slechte nacht. Lennox probeert naar boven te gaan maar dat gaat niet op hun steile gladde trap. Misschien is het toch beter als ik hem op kom halen. Er zit niets anders op dan mijn boeltje in te pakken en naar het zuiden te rijden. Maar waar moet Lennox vannacht dan blijven? In de bus gaat toch echt niet. Ondertussen intensief contact met mijn zus. Die het hele land heeft afgebeld of er toch niet ergens een plekje vrij is in een pension. Na een paar uur heeft ze beet! Bij Ommen (waar de schoolvakanties nog niet begonnen zijn) heeft ze een pension gevonden waar Lennox tot 20 juli mag blijven.


Begin vakantie

Nadat ik Lennox dus heb opgehaald bij de oppas en de zaak "bank" netjes heb afgehandeld dus weer terug naar het noorden. Daar waar ik die ochtend vandaan kwam. Vlak voor sluitingstijd kom ik daar aan en draag ik Lennox over aan de professionele handen van de pensionhouder. Ik vervolg mijn weg terug naar de camping waar ik een paar extra nachten boek zodat ik op 20 juli op de weg naar huis Lennox weer op kan halen. Zou mijn vakantie dan nu toch echt begonnen zijn?


Vader

Hoe het nu met mijn vader gaat? Ik zou het bijna vergeten in alle consternatie rondom Lennox. Dinsdagmiddag hebben we een familiegesprek gehad maar er is eigenlijk nog niet heel veel duidelijk behalve dat de bloedwaardes netjes dalen door de antibiotica en mijn vader zich langzaamaan beter gaat voelen. We moeten nog een pet scan afwachten en daarna mag hij waarschijnlijk naar huis. Dit kan echter alleen als er voldoende thuiszorg geregeld is.


Perspectivistische lenigheid

En wat heeft dit nu allemaal met perspectivistische lenigheid te maken? Lammert Kamphuis, filosoof en schrijver van het boek "Filosofie voor een weergaloos leven" introduceerde dit begrip. Hij beschrijft het als het vermogen om buiten je eigen kader, je opinies en opvattingen te denken. Deze week heb ik daar aardig mee mogen oefenen.


Vind je het leuk om mijn ervaringen te volgen meld je dan, als je dat nog niet gedaan hebt, onderaan deze pagina aan en je ontvangt, maximaal 1x per week, een mailtje wanneer ik een nieuwe blog heb geplaatst. Je mail adres wordt voor niets anders gebruikt dan dit! Ik plaats af en toe affiliate links. Dit betekent dat wanneer je een product koopt via deze link ik daar een kleine vergoeding voor ontvang. Op deze manier steun je onze manier van leven.


Graag tot de volgende blog!

1.196 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Droomwereld

2 Kommentare


Nadia
Nadia
15. Juli 2023

Wow, inderdaad: wat een verhaal! Ik denk dat ik gillend 'naar huis' was vertrokken en mijn vakantie nog maar eens had uitgesteld. Ik hoop dat de rest van je vakantie een succes is en dat het vanaf nu goed gaat met Lennox en je vader!

Gefällt mir

Wat een verhaal!! Hoop dat de hond het nu goed heeft. Beterschap voor je vader👍

Gefällt mir
bottom of page