top of page

Twee keer feest en rouw

Ze zeggen wel eens dat het leven een feestje is, maar dat je zelf de slingers moet ophangen. Voor ons zijn de slingers afgelopen maand opgehangen. We hadden namelijk twee feestjes te vieren.

Globus2 muurvast

100ste blog

Het eerste feestje is dat dit onze 100ste blog is. Wauw, de honderdste! Twee en een halfjaar geleden begonnen we blogjes te schrijven over de ombouw van onze Globus. Het hele ombouwproces is vastgelegd om andere mensen te inspireren en ze hiermee konden leren van onze ervaringen. Zelf hebben we tenslotte ook het hele internet afgestruind voor informatie. Destijds werden de blogs aangeklikt door zo'n 100 tot 200 mensen en nu worden onze blogs tussen de 1.500 en 5.000 keer gelezen. Hier zijn we trots op en we willen graag iedereen hartelijk bedanken voor het volgen van onze verhalen! Alle blogs over de ombouw zijn hier te vinden.

"Feest schept verbondenheid, omdat je het samen viert"
64 Weleda limoncello flesjes

Feestje

Er was nog een feest. Afgelopen donderdag was namelijk mijn afscheidsfeest bij Weleda. Dat hebben ze niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Na 14 jaar en 7 maanden is het tijd voor een nieuwe grote stap. Tijdens het jaarlijkse Weleda zomerfeest was er ook aandacht voor mijn vertrek. Er waren speeches van mijn baas uit Zwitserland, die speciaal voor deze gelegenheid was overgekomen en mijn collega directeur. Ook waren er mooie cadeautjes zoals een afscheidsboek met bijdragen van alle medewerkers, nieuwe velgen voor Globus en speciale zelfgebrouwen Weleda Limoncello. Alles in aanwezigheid van mijn familie en onder het genot van lekker eten en drinken, muziek en prachtig weer. Wat een geweldige avond en een voor mij waardevolle herinnering.


Rituelen

Ik heb het afscheid van medewerkers altijd al serieus genomen bij het schrijven van speeches en het organiseren van recepties. Nu kon ik zelf aan den lijve ondervinden hoe belangrijk ze zijn. Herman van Dijn (filosoof) legt in zijn boek ‘Rituelen. Waarom we niet zonder kunnen’ uit waarom rituelen zo belangrijk zijn in ons leven. Zonder rituelen hebben mensen volgens hem geen natuurlijke of rationele manier om met grote momenten in het leven om te gaan.


Advertentie:

Rouw

Het weekend na het feestje was ik chagrijnig en ik wist niet goed waarom. Ik had juist zo'n mooi feest gehad en zat nog na te genieten met het lezen van 'het afscheidsboek'. Arme Kelly die het een beetje moest bezuren door mijn humeur. Tot ik me opeens realiseerde dat dit rouw was. Ja natuurlijk, ik ga iets prachtigs doen, op groot avontuur. Tegelijkertijd laat ik ook iets achter waar ik van hou. Weleda was "mijn" bedrijf. De rol die ik daar mocht vervullen bepaalde voor een groot deel ook mijn identiteit. Nu valt dat weg en en kies ik voor een onzekere toekomst. Toen ik me dat realiseerde en hardop uitsprak was mijn nukkige bui vrijwel gelijk verdwenen. Het mag dan ook best allemaal even zeer doen.


Vind je het leuk om onze ervaringen te volgen meld je dan, als je dat nog niet gedaan hebt, onderaan deze pagina aan en je ontvangt, maximaal 1x per week, een mailtje wanneer we een nieuwe blog hebben geplaatst. Je mail adres wordt voor niets anders gebruikt dan dit!


Graag tot de volgende blog!

2.234 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Droomwereld

3 comentarios


Invitado
07 jul

Ha Richard, Dank voor het delen. Heel herkenbaar, dat feest en rouw op die manier dicht bij elkaar liggen. En nu is het echt. De grote stap is officieel een feit. Ik wens je enorm veel inspiratie en levensvreugde op je/jullie pad! Marjolein Doesburg

Me gusta
Richard
Richard
07 jul
Contestando a

Hey Marjolein, dank voor je mooie reactie. Kan me voorstellen dat je er iets in herkent. Groet, Richard

Me gusta

Invitado
07 jul

sukses!

Me gusta
bottom of page