top of page
  • Foto van schrijverRichard

Totaal gesmolten

Bijgewerkt op: 7 dagen geleden

De hele winter krijg ik vragen over hoe het met mij gaat in de bus. Heb ik het niet heel koud, is het niet heel klein en benauwend zo'n busje, slaap je wel goed enz. enz. Altijd kon ik antwoorden dat ik gewoon een kachel heb en dat, juist doordat het zo'n kleine ruimte is, de bus binnen 10 minuten snikheet te stoken is. Ik kan zelfs de verwarming onderweg naar 'huis' al aanzetten waardoor ik in een lekker warm busje aankom. Maar niemand vraagt me dat nu in de zomer.

Warm

Afgelopen vrijdag was ik de hele dag weg en kwam pas laat thuis. Bij binnenkomst was het 45º C in het slaapgedeelte van Globus. Ondanks dat de ramen met horren de hele dag open hadden gestaan. De grote schuifdeur en de achterdeuren open zetten was geen optie gezien de hoeveelheid muggen die hier zitten. Een mooie hor om voor de schuifdeur te plaatsten heb ik nog niet gevonden voor de VW Crafter. Zoals jullie je misschien kunnen voorstellen heb ik niet zo'n hele goede nacht gehad en ben totaal gesmolten.


Een zwarte bus

Zeg nou zelf een zwarte bus is toch echt veel mooier dan al die grote witte koelkastmodel campers die je altijd ziet... Zeker, mooier vind ik het wel maar is het ook wel zo praktisch? Zouden al die witte koelkasten niet voor niets wit zijn? In ieder geval zal de zwarte kleur niet helpen om de bus lekker koel te houden.

Maatregelen

Het was de afgelopen dagen natuurlijk ook wel ineens extreem warm. Ik heb daarom diverse maatregelen genomen.

  • De luifel geplaatst (opletten bij teveel wind, zie mijn eerdere ervaringen hier...)

  • Een wit schaduwdoek gespannen aan de zonkant van de bus

  • De watertank vaker verversen met schoonwater (om de dag)

  • Raampjes en deur open wanneer het maar kan

"Wees blij dat het niet sneeuwt, stel je voor dat je sneeuw moest schuiven met deze hitte!"

Waar ik ook tegenaan loop zijn de muggen die vast blijven plakken aan de zwarte bus. Er zitten steeds zoveel muggen op de motorkap vast dat het lijkt of ze na het landen niet meer weg kunnen komen. Een hele klus om steeds schoon te maken maar natuurlijk ook best sneu. Zo goed gaat het al niet met de insecten in Nederland. Globus lijkt wel zo'n plakkerige vliegenvanger.

Voor de opbrengst van de zonnepanelen is het natuurlijk wel fantastisch. De walstroom heb ik al een paar weken niet gebruikt en de boiler staat eigenlijk continu aan voor heet water. Deze week, naast de motorkap, ook de zonnepanelen maar eens een reinigingsbeurt gegeven en dat was direct merkbaar in de opbrengst.

Sinds deze week werkt het Cerbo GX touch schermpje niet meer. Tenminste het scherm werkt wel maar de 'touch' werkt niet meer. Zou dat ook met de warmte te maken hebben? Eens informeren bij stroomwinkel.nl


Vind je het leuk om mijn ervaringen te volgen meld je dan, als je dat nog niet gedaan hebt, onderaan deze pagina aan en je ontvangt, maximaal 1x per week, een mailtje wanneer ik een nieuwe blog heb geplaatst. Je mail adres wordt voor niets anders gebruikt dan dit! Ik plaats af en toe affiliate links. Dit betekent dat wanneer je een product koopt via deze link ik daar een kleine vergoeding voor ontvang. Op deze manier steun je onze manier van leven.


Graag tot de volgende blog!

1.298 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Tegenslag

2 Comments


Ja wit is toch echt beter in de zomer. Mijn vader heeft dat vroeger eens gedemonstreerd door een ei te bakken op de motorkap van onze Studebaker aan het Gardameer. Daarna heeft hij hem room kleurig gespoten met de stofzuiger😄. Voor de warme nachten heb ik alles openstaan ( met gaas) met mijn kleine ventilator van sirocco. Deze neemt weinig 12v stroom. En er zit een timer op.

Like

Sterkte in de hitte! Nog even en dan gaat het regenen…hoe gaat het dan met de benauwdheid?

Like
bottom of page