top of page
  • Foto van schrijverRichard

Thuis voelen

Onder Globus2 heb ik geen vuilwatertank gemaakt. Ik gebruikte altijd een losse vuilwatertank die onder het rijden in de garage staat en op bestemming onder de bus wordt geschoven. De camping waar ik al geruime tijd bivakkeer heeft echter per staplaats naast een elektra en water aansluiting ook een afvoer. Vorige wek heb ik Globus2 met een speciale harmonica afvoerbuis daarop aangesloten.

Wat een genot! Niet meer de vuilwatertank te hoeven legen, afvalwater uit zowel het toilet als de keuken loopt nu rechtstreeks de riolering in. Ik heb hiervoor twee uittrekbare slangen gekocht. Uitgetrokken zijn ze samen 6 meter en klein te maken tot ongeveer 1,5 meter. Dus makkelijk op te ruimen onder het rijden. Ik heb zelf nog een 45° opschuifmof aan de slang bevestigd zodat ik hem makkelijk over mijn afvoerpijp kan schuiven en goed vast blijft zitten. Naast deze prima oplossing zit ik er toch over te denken een vaste grijswater tank onder de bus te gaan bevestigen. Zo'n losse tank neemt best een hoop ruimte in in de garage.

Off-grid

Wonen in een busje geeft het gevoel van ultieme vrijheid. Maar kan ik nu nog wel zeggen dat ik off-grid woon? Ik gebruik, in ieder geval in de winter, de stroom van de camping en heb nu dus zelfs een eigen riolering... Natuurlijk binnen 5 minuten ben ik losgekoppeld en kan ik ook heel lang zonder enige connectie in the middle of nowhere verblijven. Maar toch...

"Home is where the heart is."

Ik merk sowieso dat ik het ook best prettig vind om hier op de camping te staan. Je kent de camping eigenaren goed, het sanitair is perfect, dichtbij mijn werk. Allemaal heel praktisch, ik ben me stiekem thuis gaan voelen hier. En toch, iets klopt er niet. Waar is die drang naar vrijheid nu gebleven? Die is er natuurlijk nog steeds, als ik zin heb plug ik mezelf voor een weekend uit en ben weg. Maar misschien binnenkort ook maar eens een paar weken op een andere camping staan. Gewoon om mezelf te blijven uitdagen. Het moet natuurlijk allemaal niet te 'convenient' worden.


Vind je het leuk om mijn ervaringen te volgen meld je dan, als je dat nog niet gedaan hebt, onderaan deze pagina aan en je ontvangt, maximaal 1x per week, een mailtje wanneer ik een nieuwe blog heb geplaatst. Je mail adres wordt voor niets anders gebruikt dan dit! Ik plaats af en toe affiliate links. Dit betekent dat wanneer je een product koopt via deze link ik daar een kleine vergoeding voor ontvang. Op deze manier steun je onze manier van leven.


Graag tot de volgende blog!

1.154 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Tegenslag

1 Comment


Nadia
Nadia
Apr 28, 2023

Toch niks mis mee met je ergens thuis te voelen? Je hebt, zoals je zelf zegt, nog altijd de vrijheid om te vertrekken. Mij lijkt het helemaal niet erg als het een tijdje 'lekker convenient' is. Het leven gooit al vaak genoeg flinke uitdagingen op je bordje, dus gebruik de 'makkelijke tijden' om je op te laden voor minder makkelijke momenten. Maar misschien denk ik daar te gemakkelijk over? 😉

Like
bottom of page