top of page
  • Foto van schrijverRichard

Tegenslag

Bijgewerkt op: 24 apr.

Met de paasdagen waren we een lang weekend in Luxemburg. Een uur of drie rijden en je begeeft je in een totaal andere wereld. Heerlijk! Een weekend weg kan dan aanvoelen alsof je een week bent weggeweest. We hebben mooie lange wandelingen kunnen maken met aardig weer. Helaas hebben we het niet helemaal droog kunnen houden net als in Nederland zo bleek later. Bij terugkomst op de camping, waar ik momenteel sta, reed ik me binnen vijf minuten muurvast in de natte, sompige aarde.


Globus2 muurvast

Hulp

Scheppen, graven, tegel eronder, rijplaten....niets mocht baten. Dan maar de campingeigenaar bellen. Deze was niet aanwezig en zou pas einde van de middag weer op locatie zijn. Daar sta je dan, midden op het pad, hulpeloos wachtend.



Mijn hele middagprogramma werd erdoor in de war gegooid. En toch bleef ik rustig en kon ik zijn met dat wat er was. Het had allemaal op een veel vervelender moment kunnen gebeuren. Dus relax, alles komt goed. Einde van de middag kwam de campingeigenaar met zijn trekker en 10 minuten later stond ik op mijn plekkie. Zo ook weer gefixt.


Elkaar de tent uit vechten

Tijdens het wachten op hulp zat ik zo een beetje te mijmeren over de reis die we straks gaan maken. Ook dan zal niet alles van een leien dakje gaan. We zullen ongetwijfeld tegenslagen voor onze kiezen krijgen. Mijn gedachten gingen van hele praktische zaken als: moet ik niet een paar rijplaten kopen om altijd bij ons te hebben tot hoe zullen Kelly en ik samen deze tegenslagen het hoofd bieden? Vechten we elkaar de bus uit of kunnen we genieten, ook van deze tegenslagen. Je weet tenslotte, dat juist de tegenslagen later de mooiste, spannendste verhalen kunnen opleveren. Vergeet dus ook vooral niet foto's te maken in het heetst van de strijd :-)

"Van overleven naar leven"

Leven in het nu

Al was ik nu heel goed in staat de situatie te accepteren zoals deze was, het gebeurt mij vaak genoeg dat ik dat minder goed kan. Als iets tegenzit denk ik dan aan de consequenties die dat allemaal zou kunnen hebben. Juist, precies 'zou kunnen hebben', want je weet helemaal niet of dat ook werkelijk gaat gebeuren. Zo zijn wij westerlingen altijd maar bezig met het verleden of de toekomst. We blijven hopen op een beter verleden of maken ons zorgen over de toekomst terwijl er in het heden zelden echt iets aan de hand is. Over het leven in het nu heeft Eckhart Tolle een inspirerend boek geschreven: De kracht van het NU.


Advertentie:


Boeddhisme

Ik las laatst dat boeddhisten met enige verbazing naar ons westerlingen kijken. Altijd maar druk. Als we in een dal zitten doen we er echt alles aan om daar zo snel mogelijk weer uit te raken, zonder te kijken welke les er misschien wel te leren valt. En als we gelukkig zijn, dan zijn we met alle macht bezig dat zo te behouden. In plaatst van ervan te genieten ben je dus eigenlijk al bezig bent met het vechten tegen het ongeluk dat ongetwijfeld wel een keer op je pad zal komen. We zijn, aldus het boeddhisme, zo doorgeslagen dat als we heel veel van iemand houden we samen een contract sluiten en elkaar beloven de rest van ons leven gelukkig te blijven....


Weer een fantastische dag

Na een aantal relaties gehad te hebben weet ik maar al te goed dat het zo niet werkt. Ik hoef dan ook niet meer zo nodig te trouwen. Ik word liever 's morgens wakker, kijk opzij en denk JA met deze vrouw wil ik ook vandaag weer een fantastische dag beleven. Als we veel meer in het hier en nu leven, zouden we dan ook niet meer LEVEN in plaats van OVERLEVEN?


Vind je het leuk om onze ervaringen te volgen meld je dan, als je dat nog niet gedaan hebt, onderaan deze pagina aan en je ontvangt, maximaal 1x per week, een mailtje wanneer we een nieuwe blog hebben geplaatst. Je mail adres wordt voor niets anders gebruikt dan dit!


Graag tot de volgende blog!

1.594 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page