top of page
  • Foto van schrijverRichard

Schade aan Globus

Bijgewerkt op: 25 mrt. 2023

Begin van de winter heb ik passende raamisolatie voor aan de buitenzijde van de voorruit van Globus2 gekocht. Niet goedkoop voor een stukje aluminium folie maar wel precies passend en makkelijk te monteren. Het werkt fantastisch in de zomer blijft de warmte buiten en in de winter blijft de kou buiten. Ook scheelt het heel veel condens in de bus en dat is zoals ik al diverse keren geschreven heb een grote uitdaging. Toch baal ik enorm!

Wat is namelijk het geval, de isolatiedeken is aan de achterkant niet afgewerkt met een gladde, zachte stof. De harde wind van de afgelopen maanden heeft de deken steeds een beetje doen bewegen wat geresulteerd heeft in allemaal kleine krasjes op de motorkap en de deurstijlen.


Reparatie

Afgelopen zondag in de weer geweest met speciale scratch remover maar helaas heb ik de krassen daar niet mee weg gekregen. Het is wel minder geworden maar de krassen blijven duidelijk zichtbaar. Man wat baal ik hiervan! Onze mooie bus over de volle breedte van de motorkap vol met kleine krasjes. Na behandeling met de scratch remover alle beschadigde delen in de Turtle wax gezet. Zijn de plekken in ieder geval voorlopig weer goed beschermd. Als iemand nog een beter middel weet om de krassen te repareren hoor ik het graag.

In ieder geval komt deze isolatie niet op deze manier terug. Zou ik er iets zachts tussen kunnen leggen (zonder dat het weg waait) of toch iets nieuws kopen?


Andere klusjes

Nu we toch bezig waren met de bus hebben we gelijk wat andere klusjes gedaan. Zo liep er al heel lang een verlengsnoer vanuit het stopcontact aan de onderzijde van de bovenkastjes naar het aanrecht voor de waterkoker. Nu zit er een stopcontact in het aanrechtblad weggewerkt zodat er geen kabels meer dwars door de keuken lopen.

Ook is Elise in de weer geweest met behangplaksel om alle losgelaten stukjes behang weer vast te lijmen. Tot slot hebben we het toilet gereinigd. Oei dat was even schrikken...


Toilet

In Globus2 zit een droogtoilet. Dat wil zeggen dat de grote boodschap opgevangen wordt in een emmer met een biologisch afbreekbaar zakje en de kleine boodschap direct afgevoerd wordt door een flexibele buis, door de vloer onder de bus door, naar de grijswatertank. De grote boodschap doe ik alleen als het echt niet anders kan op dit toilet, voor de kleine boodschap echter gebruik ik het toilet dagelijks. Ideaal, alles loopt direct naar buiten naar de grijswatertank die los onder de bus staat en waar ook de afvoer van de keuken op uitkomt. De grijswatertank legen we wekelijks en klaar is Kees. Toch begon het toilet de laatste tijd een beetje te stinken. Waar komt dat toch vandaan? Dat werd al snel duidelijk bij een grondige inspectie... De buis die onder de bus doorloopt is niet op afschot en er blijft dan ook altijd een beetje urine in staan. Ondanks dat ik het toilet toch dagelijks gebruik en ik hem geregeld doorspoel met een flinke plas water zat de buis vol met urinesteen.

"Een eik volgroeit door weer en wind. Een mens door tegenslagen die hij overwint."

Too much information?

Oké misschien vind je dit een beetje 'too much information' maar ook dit zijn zaken waar we tegenaan lopen bij het wonen in een busje. Oplossing is de flexibele buis vervangen voor een harde PVC buis en deze op afschot monteren. Dit gaat echter niet zo makkelijk daar de buis wat bochten moet maken. Kortom, ik hou het voorlopig zo en zal wat vaker "doortrekken" met een grote fles water met wat milieuvriendelijk schoonmaakmiddel.


Vind je het leuk om mijn ervaringen te volgen meld je dan, als je dat nog niet gedaan hebt, onderaan deze pagina aan en je ontvangt, maximaal 1x per week, een mailtje wanneer ik een nieuwe blog heb geplaatst. Je mail adres wordt voor niets anders gebruikt dan dit! Ik plaats af en toe affiliate links. Dit betekent dat wanneer je een product koopt via deze link ik daar een kleine vergoeding voor ontvang. Op deze manier steun je onze manier van leven.


Graag tot de volgende blog!

1.357 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Tegenslag

Comments


bottom of page