top of page
  • Foto van schrijverRichard

Kleine wasjes, grote wasjes

Bijgewerkt op: 19 nov. 2022

Ik krijg geregeld de vraag hoe ik dat nu doe met de was... Leuke vraag! Leuk trouwens om vragen of ideeën te ontvangen waar ik over kan 'bloggen'. Oké in deze blog vertel ik je alles over hoe ik mijn huishouden doe. Ik zal me daarbij niet beperken tot alleen de was :-)

Mijn grootste uitdaging was het dragen van overhemden. Ik heb in Globus2 geen hangkast en de meeste kleding ligt opgerold in de bovenkastjes. Met overhemden is dat niet zo'n goede idee. Wat wel en oplossing is: geen overhemden meer dragen. Waar ik vroeger elke dag een overhemd naar mijn werk aan had, draag ik nu meestal een polo met of zonder een trui er overheen. Misschien iets minder netjes maar wel super praktisch. Op mijn werk heb ik dan, naast mijn colbertje, één of twee overhemden hangen voor als ik echt een keer netjes voor de dag moet komen.

Schoonmaken

Ik hoor vaak mensen tegen me zeggen: "met zo'n klein huisje ben je wel lekker snel klaar met schoonmaken". Dat is natuurlijk helemaal waar, echter vergeet men dat het ook super snel vies wordt. Ik heb geen gang waar je je natte jas en vuile schoenen uit kunt trekken. Bij mij sta je direct in de woonkamer/keuken/badkamer. De vloer moet dan ook bijna dagelijks worden geveegd of gedweild. Ik heb geen vaatwasser waar je de vuile vaat uit zicht kunt opbergen en het aanrecht is zo klein dat er na elke maaltijd afgewassen dient te worden. Ook het droogtoilet aan boord van globus (voor noodgevallen en een nachtelijk plasje) kan je niet doortrekken. Heel duurzaam en milieu vriendelijk maar dat betekent wel dat er wat vaker een doekje doorheen moet om te ontdoen van de spetters..... oké, oké, sorry 'too much detail'.

"Vloer gedweild, dat wordt 7 seconden enorm genieten"

Schoonmaakster

Ik zal ook maar gelijk eerlijk bekennen dat ik nu een schoonmaakster heb die 3 x per dag mijn toilet en douche schoon komt maken. Ik moet daarbij misschien wel vertellen dat ik mijn toilet en douche moet delen met de rest van de campinggasten 😋


De was

Dan de was, zoals eerder geschreven ga ik om het weekend naar mijn vriendin Elise. Zij woont gewoon in een 'grote mensenhuis' waar ik altijd de was van de afgelopen twee weken mee naar toe neem. Op vrijdagavond probeer ik gelijk één of twee wassen te draaien zodat op zondag middag de boel droog is en ik kan opvouwen.... euh, ik bedoel oprollen en weer mee kan nemen naar Globus. Mocht dit om wat voor reden niet lukken of niet uitkomen dan heeft de camping ook de beschikking over een wasmachine en een droger. Tot slot zijn er ook nog steeds openbare wasmachines beschikbaar. Vlak bij mijn werk zit een carwash waar ook wasmachines van verschillende grootes aanwezig zijn. Hierbij misschien een kleine waarschuwing.... Deze openbare wasmachines, zeker de wat grootere, worden door hondenbezitters geregeld gebruikt om hun hondendeken eens lekker te wassen. Het is maar dat je het weet.


Vind je het leuk om mijn ervaringen te volgen meld je dan, als je dat nog niet gedaan hebt, onderaan deze pagina aan en je ontvangt, maximaal 1x per week, een mailtje wanneer ik een nieuwe blog heb geplaatst. Je mail adres wordt voor niets anders gebruikt dan dit!


Graag tot de volgende blog!

1.076 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Tegenslag

Comments


bottom of page