top of page
  • Foto van schrijverRichard

Ik stop ermee!

Bijgewerkt op: 17 apr.

Het is mooi geweest. Het heeft lang genoeg geduurd. Ik heb er lang genoeg mee gewacht. Zeven jaar voorbereiding komt nu tot een beslissend moment. Het hoge woord is eruit. Ik stop met werken!Voorbereiding

Een jaar of tien geleden kocht ik Globus1, een VW T5 California. Na een aantal vakanties wist ik het zeker: ik wil meer reizen, fotograferen, dichter bij de natuur zijn, leven met de seizoenen. Ik wil vrij zijn! Weg uit het systeem waarin we denken vast te zitten. Een ruim huis met een flinke hypotheek, een auto, verre vakanties, mooie spullen en natuurlijk een zware baan om dat allemaal te kunnen betalen. Het meest kostbare wat we hebben is 'tijd' en dat verspillen we met uren en uren op kantoor te zitten, afgesneden van de natuur en de natuur in ons jezelf.


Passief inkomen

Het verlangen om los te komen van het systeem waarin we gevangen lijken te zitten werd groter en groter. Maar hoe doorbreek je dat? Ik begon, tegen de financiële adviezen in, met versneld aflossen van mijn hypotheek. Al het geld dat ik over had ging naar de aflossing. Daardoor worden de maandlasten lager, waardoor je weer meer kan aflossen. Op een bepaald moment kom je dan op een omslagpunt en het aflossen 'opeens' razend snel gaat. Nu is mijn huis zo goed als afgelost en verhuur ik het. De huuropbrengsten zorgen voor een passief basisinkomen waar de vaste lasten mee betaald kunnen worden.


Balans

Ja, maar je leeft toch nu en niet later? Helmaal waar! Je hoeft niet elk dubbeltje om te draaien en opzij te zetten voor later. Je moet ook in het hier en nu genieten van het leven. Maar hoeveel geld geven we niet uit aan (onzin) dingen of aan kortstondige bevrediging? Hoeveel spullen liggen niet ongebruikt in een la of erger nog ergens op zolder? Als je bij alles waar je geld aan uitgeeft even nadenkt of het echt bijdraagt aan duurzaam geluk dan kan je vele euro's besparen. Als je deze euro's investeert, in bijvoorbeeld extra aflossing, hou je steeds meer over.

"Liever spijt van de dingen die ik heb geprobeerd dan spijt van de dingen die ik nooit gedurfd heb!"

Weleda

Is die kantoorbaan dan zo vreselijk? Nee, absoluut niet! Ik werk al 14 jaar met hart en ziel bij Weleda, waarvan de laatste 11 jaar als Operationeel & Financieel Directeur. Weleda is het meest fantastische bedrijf dat ik me maar kan wensen. Misschien heeft het werken bij Weleda me zelfs mede gestimuleerd om deze keuze te (durven) maken. Balans tussen werk en privé, duurzaamheid, goed zorgen voor lichaam, ziel en geest zijn thema's die bij Weleda de gewoonste zaak van de wereld zijn.Weleda is ruim honderd jaar geleden mede opgericht door Rudolf Steiner, de grondlegger van de antroposofie. Deze antroposofie oftewel wijsheid van de mens, heeft me geleerd om soms anders naar bepaalde zaken te kijken en andere keuzes te maken. Weleda gaat me zo aan het hart dat ik het ook niet van de ene op de andere dag verlaat. Het komende halfjaar zal ik processen documenteren en mijn taken overdragen, zodat ik met een goed gevoel de volgende fase van mijn leven in kan gaan.


Toekomst

Wat ik precies ga doen weet ik oprecht nog niet. Soms moet je eerst een deur achter je sluiten voordat er een andere deur open kan gaan. Hiermee geef ik 100% vertrouwen aan het universum. Het komt wel goed! Hoe mooi zou het zijn wanneer er uit de zaken waar ik veel energie van krijg (reizen, fotograferen, bloggen en mijn coach opleidingen) iets moois mag gaan ontstaan. Wat is het ergste dat er kan gebeuren? Dus: liever spijt van de dingen die ik heb geprobeerd dan spijt van de dingen die ik nooit gedurfd heb!


Vind je het leuk om mijn ervaringen te volgen meld je dan, als je dat nog niet gedaan hebt, onderaan deze pagina aan en je ontvangt, maximaal 1x per week, een mailtje wanneer ik een nieuwe blog heb geplaatst. Je mail adres wordt voor niets anders gebruikt dan dit!


Graag tot de volgende blog!

5.178 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Droomwereld

Tegenslag

24件のコメント


Hoi Richard,

Leuk om als oud klasgenoot (lees De Prinsenhof) je verhalen te volgen en gaaf dat je de sprong in het diepe hebt genomen! Heel veel plezier. Groeten, Richard

いいね!

Stoer, knap, lef! Respect voor deze daadkrachtige stap! Ik heb ‘t nog niet helemaal op ‘n rijtje in mijn grijze massa hoe ik deze grote stap ooit ga verwezenlijken. Maar een mooi voorbeeld inspireert, dus dank voor het delen van je gedachten, keuzes, acties, avonturen.

いいね!

Yes!!! You did it! Super dat je deze keuze nu hebt gemaakt, het zat er al aan te komen maar alles op z’n tijd. ❤️

いいね!
Richard
Richard
1月17日
返信先

Hey wat een leuke reactie Yvanca. Yes I did it :-)

いいね!

Prima plan. Geniet van wat de natuur je biedt.


いいね!
Richard
Richard
1月17日
返信先

Dank je wel Marit!

いいね!

Wat een lef. Volg je hart. Ik ben heel benieuwd wat het je gaat brengen.

いいね!
Richard
Richard
1月15日
返信先

Dank je wel Marga!

いいね!
bottom of page