top of page
  • Foto van schrijverRichard

Ik pas niet meer in het stramien

Als je woont op wielen pas je niet in het standaard stramien. Dat merk je o.a. bij verzekeringen. Ik heb al zolang ik me kan herinneren een woonpakket verzekering bij Aegon. Zo’n pakket bestaat uit een aansprakelijkheidsverzekering, een opstalverzekering en een inboedelverzekering.

Opzeggen opstalverzekering

Nu ik mijn huis verhuurd heb wil ik die laatste verzekering opzeggen. Aegon: “Dus u heeft een tweede huis en wilt een tweede opstalverzekering?” Hè, euh, nee ik wil mijn inboedelverzekering opzeggen. “Ja u heeft dus een tweede huis waarvoor u geen inboedelverzekering wil?” Nou nee, ik heb één huis dat ik verhuur. “Maar waar woont u dan?” Ik woon in een bus. “Ja dat gaat natuurlijk niet meneer. U moet wel een adres hebben. En ons woonpakket bestaat altijd uit drie verzekeringen.” Maar ik hoef niet perse een pakket, ik wil gewoon twee verzekeringen. “Dat gaat natuurlijk niet, u moet wel een adres hebben….”

Oké kan ik dan het adres van mijn vriendin opgeven? “Dan kunt u toch ook haar inboedelverzekering ophogen?” Maar mevrouw, ik wil helemaal geen inboedelverzekering”. Enz. Enz. Enz.

Kortom ik ben nog op zoek naar een verzekeraar die gewoon alleen een opstal- en een aansprakelijkheidsverzekering wil afsluiten zonder dat ik op dat adres woon. Iemand tips?

"Ik pas niet meer in het stramien"

Camperverzekering

Naast bovenstaande verzekeringen heb ik natuurlijk ook een camperverzekering. Deze heb ik afgesloten bij de NKC. Deze heeft een goede dekking. Na de ombouw laat je de bus keuren en vervolgens is de camper drie jaar voor deze waarde verzekerd. Ook hier moet je wel op de kleine lettertjes letten. Ook hier mag je niet in de camper wonen. Je mag er wel 365 dagen per jaar mee op vakantie zijn.

Woonadres

Nu sta ik voorlopig ingeschreven op het adres van Elise, dus officieel woon ik daar. Ik ben daar ook geregeld, we betalen netjes de gemeentelijke belasting voor een meerpersoonshuishouden dus volgens mij is dat allemaal netjes volgens de regels. Voorlopig geen probleem dus.

Brief- postadres

Maar wat nu als Elise en ik samen gaan wonen in de bus en we hebben geen woonadres meer. Wat de meeste mensen doen is zich dan inschrijven bij een familielid of bij vrienden. Wat echter ook kan is een brief-of postadres nemen. Alleen als je geen woonadres hebt, of als je verblijft in een instelling, kan je je door uw gemeente laten inschrijven op een briefadres (postadres). Dit is een adres waar de overheid iemand zonder woonadres kan bereiken. Je kan als briefadres echter geen postbus gebruiken. Voor de overheid kan dit dus maar het is erg raadzaam om alle zaken zoals verzekeringen dan afgesloten te hebben.


Vind je het leuk om mijn ervaringen te volgen meld je dan, als je dat nog niet gedaan hebt, onderaan deze pagina aan en je ontvangt, maximaal 1x per week, een mailtje wanneer ik een nieuwe blog heb geplaatst. Je mail adres wordt voor niets anders gebruikt dan dit!


Graag tot de volgende blog!

1.968 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Tegenslag

4 Comments


Nadia
Nadia
Sep 08, 2022

Ja, deze maatschappij dwingt je vaak in een stramien. Hoe vaak het mij al niet overkomt dat ik bepaalde formulieren niet kan invullen omdat ik in België woon, maar de Nederlandse nationaliteit heb. Als organisaties daar al niet mee om kunnen gaan, hoe moet het dan als je geen vaste verblijfplaats hebt? 🙄 Veel succes met het vinden van een goede oplossing!

Like

Unknown member
Sep 07, 2022

Ik zou de daklozenopvang eens opbellen voor advies. En ook het Leger de Heils. Succes!

Like

Zo herkenbaar. Wij hadden ook een huis in Zoetermeer waar we niet woonde. Je valt dan niet onder de standaard en dat levert een hoop gedoe op. Je mag dan ook niet meer stemmen bij provinciale en gemeenteraadsverkiezingen. omdat wij wel een adres buiten NL hadden mochten we wel meedoen met de landelijke verkiezingen. Groet Pauline

Like

Veel succes met het vinden van de juiste verzekering, heb helaas geen gouden tip voor je 😉

Like
bottom of page