top of page
  • Foto van schrijverRichard

IJsland

Bijgewerkt op: 17 apr.

Ik ben al diverse keren op IJsland geweest, maar nog nooit met Globus. Dit staat op mijn wensenlijstje, maar ik wil er dan wel echt de tijd voor nemen. De lange overtocht vanuit Denemarken en het rondje IJsland over de rondweg nemen zoveel tijd in beslag dat de gebruikelijke drie weken vakantie daar echt veel te kort voor zijn.

Afgelopen maand was ik echter wel op IJsland, maar dan voor seizoen II van mijn outdoor coach opleiding. Nadat ik in februari met de arctic editie de kou getrotseerd heb in Zweden, is nu de 4x4 editie op IJsland aan de beurt. Globus2 bleef dit keer op de parkeerplaats van de camping staan. In deze blog diverse foto's en de route die we gereden hebben.

"Het leven is als fotograferen, gebruik het negatieve, om het positieve te ontwikkelen"

Route

Laat ik beginnen met de route. Op IJsland heb je eigenlijk maar 1 echte doorgaande weg en dat is de 1 ook wel de rondweg genoemd. Alle wegen in het binnenland zijn off-road en alleen te doen met een 4x4. In de winter zijn dan ook bijna alle binnenwegen afgesloten en dat is dus niet voor niets.

We sliepen diverse nachten in een tipi, in een grot of gewoon buiten onder de sterrenhemel. Een goede slaapzak, een liner en een bivakzak zijn dan natuurlijk onontbeerlijk.

Naast de bekende toeristische plekken zoals de Geysir en het Jökulsárlón gletsjermeer hebben we ook tal van andere mooie plekken bezocht. Het is echt een fantastische reis waar coaching, outdoor en de prachtige natuur samen komen.

De reis kon helemaal niet meer stuk toen we maar liefst drie avonden noorderlicht hebben mogen zien. Nu heb ik dat al meerdere keren mogen aanschouwen, maar nog nooit bewoog het noorderlicht zo snel en werden we er zo door omringd. Het was dan ook echt magisch. Natuurlijk zat ik enorm te balen dat ik mijn camera niet bij me had. Echter stond deze reis in het teken van coaching en niet van de fotografie. Gelukkig kunnen de smartphones van tegenwoordig hele acceptabele foto's maken.

Coaching

Ik wil hier niet teveel reclame maken, maar mocht je meer willen weten over deze reis dan kan je de info hier vinden: decoachingsreisvanjeleven.nl. Voor mensen die graag bezig zijn met persoonlijke groei én houden van een heftig avontuur is dit echt een buitenkans!


Vind je het leuk om mijn ervaringen te volgen meld je dan, als je dat nog niet gedaan hebt, onderaan deze pagina aan en je ontvangt, maximaal 1x per week, een mailtje wanneer ik een nieuwe blog heb geplaatst. Je mail adres wordt voor niets anders gebruikt dan dit! Ik plaats af en toe affiliate links. Dit betekent dat wanneer je een product koopt via deze link ik daar een kleine vergoeding voor ontvang. Op deze manier steun je onze manier van leven.


Graag tot de volgende blog!782 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Tegenslag

2 Comments


Geweldige beelden van een uitdagende reis!

Like

wauwwwwwww!

Like
bottom of page