top of page
  • Foto van schrijverKelly

Help, mijn vriend woont in een bus!

Je ontmoet een leuke man, blijkt hij in een bus te wonen. O jee, wat nu? Deze keer een blog van Kelly, de vriendin van Richard dus.

Richard heb ik afgelopen zomer ontmoet op een leuke, alternatieve camping in Drenthe. Bij het eerste kampvuur was er direct aantrekkingskracht. Na de vakantie heb ik dan ook de stoute schoenen aangetrokken en hem uitgenodigd voor een etentje in Enschede. We zitten vaak op dezelfde frequentie, delen dezelfde humor en hebben veel overeenkomende interesses.


Op de camping was het al duidelijk dat Globus2 zijn huisje is. Toen dacht ik nog niet na over de consequenties. Ik vond het interessant en stoer dat hij anders durfde te leven. Tijdens de tweede date zijn we eropuit getrokken en heb ik de vrijheid van een huisje op wielen mogen ervaren. Het samen op pad gaan voelde direct heel goed en smaakte naar meer.


Toen ik aan mijn omgeving vertelde dat mijn date in een bus woont kreeg ik wat bezorgde blikken. Er zijn immers behoorlijk wat vooroordelen over wonen in een bus. Heeft hij schulden? Kan hij geen woning vinden? Als ik uitleg dat het een vrijwillige keuze is en dat hij een prima baan heeft halen ze opgelucht adem, totdat ik begin over het afstands- en leeftijdsverschil ;-)


Vrijheid

We zijn nu vijf maanden samen en begin het vanlife steeds beter te begrijpen. In de kerstvakantie gaan we weer een week samen op pad. Geweldig vind ik dat. Vooral misschien wel omdat de bestemmingen nog niet vast staan. Je weet 's morgens nog niet waar je 's avonds slaapt, het ultieme vrijheidsgevoel. Op voorhand was ik een beetje bang dat de kleine ruimte benauwend zou werken maar het tegendeel is waar. We vinden het heerlijk om in deze beperkte oppervlakte in elkaars energie te vertoeven.

"Het probleem is niet dat je niet weet wat je moet doen, maar dat je niet doet wat je allang weet"

Optutten en haren krullen

Natuurlijk is het niet alleen rozengeur en maneschijn. Als we een avondje uit hebben gepland mis ik een badkamer. Optutten en haren krullen zonder wandspiegel is namelijk best een gedoe. Ook moet ik altijd een extra paar outdoor schoenen meenemen, want de camping is inmiddels veranderd in een modderpoel. Prinsessengedrag zit er dan ook niet in. Verder ontbreekt er een oven in Globus2. Hierdoor word ik toch wel wat beperkt in mijn kookkunsten.


Systeem

Soms denk ik wel eens, je hebt het financieel prima voor elkaar, waarom dan toch in een bus wonen? Als ik dan zie hoe blij hij ervan wordt kan ik alleen maar trots zijn dat hij zijn gevoel heeft gevolgd. Ook laat hij hiermee zien dat het wel degelijk mogelijk is om uit het standaard systeem te stappen en je eigen hart te volgen. Dus als ik mijn haar nou tot een kort, pittig kapsel transformeer kan ik zo mee in zijn levensstijl...


Vind je het leuk om mijn ervaringen te volgen meld je dan, als je dat nog niet gedaan hebt, onderaan deze pagina aan en je ontvangt, maximaal 1x per week, een mailtje wanneer ik een nieuwe blog heb geplaatst. Je mailadres wordt voor niets anders gebruikt dan dit! Ik plaats af en toe affiliate links. Dit betekent dat wanneer je een product koopt via deze link ik daar een kleine vergoeding voor ontvang. Op deze manier steun je onze manier van leven.


Graag tot de volgende blog!

3.633 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Angst

bottom of page