top of page
  • Foto van schrijverRichard

Geweldige reis

Bijgewerkt op: 8 aug. 2023

Na mijn ruime week op de camping in Drenthe heb ik mijn vakantie, op uitnodiging, nog iets verlengd in Enschede. Ondertussen nog steeds druk bezig met een definitieve oplossing voor de hond van mijn vader te organiseren. Uiteindelijk is dit, als een klein wondertje, gelukt. Lennox kon terug naar de stichting die hem ook uit Spanje naar Nederland heeft gehaald. Dat gaf allemaal ruimte voor nog een bijzondere trip.

Een bijzondere trip op slechts één fysieke locatie. Ik heb een tijdje getwijfeld of ik dit wel in mijn blog moet vermelden, maar ook dit is een ervaring en hoort hier denk ik dan ook thuis. Het is in ieder geval een wat andere blog dan jullie van mij gewend zijn.


Pijn

Het was een prachtige innerlijke reis waarin ik op reis ging naar diverse uithoeken van mijn geest en misschien wel daarbuiten. Een reis waarin ik heel veel liefde ontmoette, maar ook heel veel pijn. Zo voelde ik zo duidelijk de volgende pijnen:

  • mijn opvoeding die ik zo graag anders had gezien,

  • de pijn en het verdriet van mijn moeder in haar leven,

  • de enorme pijn van mijn zus door het plotseling verliezen van haar 21 jarige zoon,

  • de pijn van twee scheidingen en een langdurige relatie

De ervaring was zo intens alsof het allemaal gister gebeurd was en ik er nog midden in zat. En toch was het een mooie reis. De nog niet aangekeken pijn kreeg de ruimte, mocht gezien worden.


Liefde

Naast al deze pijn voelde ik ook liefde. De liefde van mijn ouders, van mijn zus, van mijn kinderen, van de partners en van de persoon die mijn reis begeleidde. Pijn en liefde bestonden naast elkaar. Daar waar ik mijn aandacht op richtte dat voelde ik diep van binnen. En is het in het normale leven niet ook altijd zo?

"Emotie => E-motie => Energie in beweging"

Het hart

Ga nu overigens niet allemaal vragen wat ik voor geestverruimende middelen heb gebruikt. Het lijkt me niet verstandig en ook niet veel toegevoegde waarde hebben daar antwoord op te geven. Wel kan ik zeggen dat het voor mij een geweldige ervaring was met veel impact.


Laat even weten in een opmerking hieronder of een persoonlijk berichtje of je bovenstaande interessant vond en ook lees ik graag of je ook een dergelijke ervaringen hebt meegemaakt.


Vind je het leuk om mijn ervaringen te volgen meld je dan, als je dat nog niet gedaan hebt, onderaan deze pagina aan en je ontvangt, maximaal 1x per week, een mailtje wanneer ik een nieuwe blog heb geplaatst. Je mail adres wordt voor niets anders gebruikt dan dit! Ik plaats af en toe affiliate links. Dit betekent dat wanneer je een product koopt via deze link ik daar een kleine vergoeding voor ontvang. Op deze manier steun je onze manier van leven.


Graag tot de volgende blog!

675 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

IJsland

2 Comments


R Kotoun
R Kotoun
Sep 11, 2023

Dank voor dit uit het hart vertolkte verhaal met veel voor mij herbelevende momenten Nogmaals dank and keep strong

Like

bert van meuwen
bert van meuwen
Aug 04, 2023

Mooi verhaal, voor mij veel herkenbare punten. Zeker wat betreft de opvoeding vroeger en het verlies van dierbaren.

Like
bottom of page