top of page
  • Foto van schrijverRichard

Één jaar onderweg

Bijgewerkt op: 7 dagen geleden

Komend weekend is het zover. Dan woon ik precies één jaar in Globus2. Het klinkt natuurlijk allemaal heel idyllisch en het levert allemaal mooie Instagram foto's op, maar hoe heb ik dat eerste jaar nu ervaren? In ieder geval was het een enorme ervaring met veel belevenissen. Nu tijd om te evalueren en keuzes te maken.

Hoe het begon

In oktober 2021 heb ik mijn oude VW California verkocht en kocht ik mijn VW Crafter L4H3 103kW automaat. Het grote ombouwen kon beginnen. Eerst helemaal strippen en toen stap voor stap opbouwen. Al deze stapjes heb ik vastgelegd in blogs die je hier kunt vinden. Omdat het midden in de Corona tijd was en je nergens heen mocht kon ik elke avond na werk en in het weekend aan het project werken. Na een klein half jaar goed doorbikkelen is Globus2 op 9 maart 2022 omgekeurd naar camper. Yes ik had weer een camper! Daarna nog veel kleine aanpassingen gedaan en de puntjes op de i gezet. In juni '22 is Globus voor het eerst mee geweest op vakantie. Of moet ik misschien wel zeggen ik ben met Globus mee geweest... Die vier weken vakantie hebben nog wat kleine aanpassingen opgeleverd, maar eigenlijk was ik heel tevreden. Na mijn vakantie had ik nog 1,5 maand om mijn eengezinswoning leeg te halen daar het huis per 1 sept verhuurd zou worden. Ook dat was nog best een intensief, emotioneel proces. Uiteindelijk was dan 20 aug 2022 de officiële verhuisdag. Vanaf die datum woon ik fulltime in camper-bus Globus2.


Het eerste jaar

Ik begon het avontuur met prachtig weer. Ik had echt een prachtige nazomer wat natuurlijk alleen maar genieten was. Toen kwamen de najaarsstormen en heb ik een aantal keer achter mijn luifel aan moeten rennen. Iets dat om een andere oplossing vraagt maar nog steeds op de planning staat. Zonder luifel moet de grote schuifdeur (en de grote ramen) dicht anders regent het enorm naar binnen. Eerlijk gezegd was ik blij, opgetogen toen het eindelijk een beetje kouder begon te worden. Nu zou het echte avontuur pas echt beginnen. Een periode waar vooral anderen me voor waarschuwden of niet kunnen begrijpen dat dit een vrijwillige keuze is.

"Als je geest niet is beneveld door futiliteiten, is dit de mooiste tijd van je leven."

De grootste uitdaging was het vocht. Dit gold voor buiten de camper: Zonder laarzen kon je bijna niet bij het toiletgebouw komen alsook wanneer je een weekend weg wou en Globus van zijn tegeleilandje af moest. Ook in de camper had ik last van vocht. Er waren eigenlijk geen ramen die open konden als het flink regende. Daarnaast was ik geneigd om bij het koude weer alle ramen te sluiten. Dit bleek niet handig, als ik 's morgens wakker werd droop het water van het plafond. Binnen no-time had ik dan ook windsheelds gekocht en bij de voorruiten geplaatst. Deze ramen staan nu continu op een flinke kier wat enorm scheelt.


Wat ik het meeste mis

Het geen dat ik het meeste gemist heb is dat de kinderen niet onverwacht even langs konden komen. Zeker met aanhang is Globus daar net te klein voor. Wat ik ook soms mis is een oven om een lekkere ovenschotel of pizza te maken. Ook zou iets meer opbergruimte fijn zijn geweest. En tot slot een plek om je natte schoenen en jas te laten. Dat laatste wil ik voor de winter oplossen door een bustent aan te schaffen.


Conclusie

De conclusie moet toch echter zijn dat het leven in Globus me zo onwijs goed bevalt. Mij zie je voorlopig niet terug naar een huis gaan. Het leven zo dicht bij de natuur, veel meer buiten zijn en een heel stuk duurzamer en natuurlijk. Bovendien is het ook financieel heel aantrekkelijk. Mijn huis heb ik voor de komende twee jaar verhuurd, dus de komende jaren woon ik lekker in mijn kleine zwarte Globus grotje.


Vind je het leuk om mijn ervaringen te volgen meld je dan, als je dat nog niet gedaan hebt, onderaan deze pagina aan en je ontvangt, maximaal 1x per week, een mailtje wanneer ik een nieuwe blog heb geplaatst. Je mail adres wordt voor niets anders gebruikt dan dit! Ik plaats af en toe affiliate links. Dit betekent dat wanneer je een product koopt via deze link ik daar een kleine vergoeding voor ontvang. Op deze manier steun je onze manier van leven.


Graag tot de volgende blog!

1.479 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Tegenslag

コメント


bottom of page