top of page
  • Foto van schrijverRichard

Derde kachel in 6 maanden

Ondanks dat de lente officieel begonnen is zou ik niet weten wat ik zonder mijn kacheltje moet. Deze week werd ik 's nachts wakker en was het gewoon 4º C in de bus. Blij dan even het kacheltje aan te kunnen doen waarna de bus binnen 15 minuten aangenaam warm is. Maar drie weken geleden was mijn kacheltje opeens stuk. Ging zomaar uit, beetje rommelen waarna hij het weer 10 minuten deed om vervolgens weer spontaan uit te gaan.

Nu was het keramische kacheltje destijds maar € 29,95 en heeft toch een maand of vier dagelijks een paar uur aangestaan dus ach tijd voor een nieuwe. Ik dacht laat ik er iets meer geld aan besteden misschien gaat hij dan iets langer mee. En om eerlijk te zijn... ik hou ook erg van gadgets en deze nieuwe zag er iets fancier uit met een mooi displaytje erop waar je de temperatuur kan aflezen.


Teleurstelling

Het nieuwe kacheltje is een Haba Sunnywarm 360 keramische kachel en ziet er echt prachtig uit. Veel mooier dan mijn oude logge geval. Maar binnen een paar uur ben ik al teleurgesteld. Wat is er aan de hand:

  • Je stelt hem in op 20º C maar na het bereiken van de 20º C gaat het kacheltje gewoon lekker door naar 21º C, 22º C, 23º C....

  • Volgende dag poging twee. Kachel weer op 20º C en nadat de 18º C bereikt was ging de kachel opeens koude lucht blazen.

  • Wanneer de stroom uitgeschakeld is geweest en de stroom er weer op gaat, gaat het kacheltje niet automatisch aan maar moet aangezet worden met het knopje bovenop de kachel.

Dit laatste punt had ik misschien kunnen bedenken maar vind ik uiterst onhandig. Ik kan namelijk op mijn iPhone de Victron Cerbo gx bedienen en daarmee de 220V in Globus in- en uitschakelen. Hiermee kon ik dus op afstand de kachel aan en uit zetten. Ideaal voor als je niet thuis bent en je ziet dat het onder de 0º C wordt. Of gewoon om de kachel aan te zetten vlak voor je van je werk naar huis rijdt. Toch anders thuis komen in een warme bus dan in een koude. Met mijn nieuwe aanwinst werkte dat dus niet meer.


Derde optie

Het mooie, slanke zwarte kacheltje met display gaat dus terug naar de leverancier. Nu had ik natuurlijk gewoon een nieuw exemplaar van mijn eerste kachel kunnen kopen maar vind het ook leuk om weer eens wat nieuws uit te proberen. Het werd de VONROC Elektrische kachel.

"Je kunt van alles kopen maar je kunt niet alles kopen."

Drie maal scheepsrecht

Dus we gaan nu voor de Vonroc (slechts € 29,95). Hij lijkt voor mij een beetje op een bouwlamp. Eerste snelle check was natuurlijk of de kachel weer aan ging zodra de stroom er weer op wordt gezet. Dit is gelukkig het geval dus het eerste heeft hij te pakken. Tweede test is of hij afslaat als de gewenste temperatuur bereikt is. En ook hier een . So far so good! Nadeel ten opzichte van de Haba is dat je de temperatuur niet kan aflezen. Dus je stelt hem met de draaiknop in op 'een' temperatuur. En fijn is dat je met de andere knop het apparaat helemaal uit kan zetten. Hij is ook mooi compact zodat hij in het hoekje naast het keukenblok past, net als versie 2. De eerste variant paste daar niet waardoor ik hem steeds moest verplaatsten als het keukenlaadje open moest. Oké ik heb hem nog maar een paar dagen in huis maar tot nu toe ben ik heel tevreden. Nu kijken hoelang deze het volhoudt.

Vind je het leuk om mijn ervaringen te volgen meld je dan, als je dat nog niet gedaan hebt, onderaan deze pagina aan en je ontvangt, maximaal 1x per week, een mailtje wanneer ik een nieuwe blog heb geplaatst. Je mail adres wordt voor niets anders gebruikt dan dit! Ik plaats af en toe affiliate links. Dit betekent dat wanneer je een product koopt via deze link ik daar een kleine vergoeding voor ontvang. Op deze manier steun je onze manier van leven.


Graag tot de volgende blog!

1.442 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Tegenslag

Комментарии


bottom of page