top of page
  • Foto van schrijverRichard

Cadeau waar je niet op zat te wachten

Uit de winterslaap! Zo voelde het afgelopen weekend. YES het is voorjaar. Zaterdagochtend was iedereen hier op de camping buiten. Beetje aan het prutsen aan zijn camper, de was aan het ophangen, koffie drinken, van alles en nog wat maar in ieder geval buiten.

Gelijk was daar ook het contact. Na 6 maanden binnen gezeten te hebben stond iedereen met iedereen te praten over koetjes en kalfjes. Er werd kennisgemaakt met de buurman / buurvrouw waar je al maanden naast stond. Wat heerlijk! We hebben al enkele mooie dagen achter ons maar zaterdag was anders. Het leek een grote ommekeer.


Goed gesprek

De beide buurmannen die ik sprak vertelden dat ze door hun scheiding een jaar en respectievelijk 1,5 jaar geleden geen andere optie zagen dan in een camper te gaan wonen. Een vreselijke stap na zoveel jaar huwelijk, een goede baan en een mooi huis. Je dacht alles zo goed voor elkaar te hebben en dan woon je opeens als een zwerver in een camper.

"Cadeau waar je niet op zat te wachten."

Maar nadat de eerste pijn verwerkt is en de boel tot is rust gekomen blijkt het eigenlijk helemaal zo slecht nog niet dat wonen in een camper. Ze maken dan ook in zijn geheel geen haast met het zoeken naar een huis. Voorlopig blijven ze nog wel even wonen zo. Het is eigenlijk wel heerlijk zo dicht bij de natuur en vergeet niet een heel duurzaam en goedkoop leven.


Volledige overgave aan dat wat is

Is dat eigenlijk niet heel vaak zo? Dat dingen die je overkomen in je leven, die in eerste instantie vreselijk lijken, achteraf een zegen of een enorme les bleken te zijn? Ik heb al diverse van dat soort ervaringen.

Break-up

Een paar weken geleden hebben Elise en ik onze relatie verbroken. Er is meer dan genoeg liefde tussen ons, maar de vorm waarin we zaten werkte niet meer. Dit is heel verdrietig, maar hopelijk is dit ook zo'n cadeautje waar we beiden later van kunnen zeggen dat het ons gediend heeft. Ik hoop het. Het helpt in ieder geval om er op die manier naar te kijken. Volledige overgave aan dat wat is. Wat overigens niet zegt dat er geen ruimte mag zijn voor verdriet en rouw.


Vind je het leuk om mijn ervaringen te volgen meld je dan, als je dat nog niet gedaan hebt, onderaan deze pagina aan en je ontvangt, maximaal 1x per week, een mailtje wanneer ik een nieuwe blog heb geplaatst. Je mail adres wordt voor niets anders gebruikt dan dit! Ik plaats af en toe affiliate links. Dit betekent dat wanneer je een product koopt via deze link ik daar een kleine vergoeding voor ontvang. Op deze manier steun je onze manier van leven.


Graag tot de volgende blog!

960 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Tegenslag

2件のコメント


Nadia
Nadia
2023年5月06日

Ja, het leven is soms als een heel lange treinreis. Soms blijft iemand de volledige rit naast je zitten, maar vaker reizen ze maar een deel van de rit met je mee omdat ze een andere bestemming hebben. Ik spreek uit ervaring. Jammer dat jullie wegen moesten scheiden, maar hopelijk zullen beide reizen jullie nog veel moois brengen! 🍀

いいね!

Spijtig te lezen dat jij en Elise jullie relatie hebben verbroken……ik wens jullie beiden de ruimte waarnaar jullie op zoek zijn.... Lieve groet voor jullie beiden xx

いいね!
bottom of page