top of page
  • Foto van schrijverRichard

Bah, daar komt de winter weer

Na een lange zomer en een mild najaar komt daar toch echt de winter weer aan. Vorige week voor het eerst wakker geworden met 8 graden Celsius in Globus2 en dat is toch best wel weer even wennen. Ook was het weer behoorlijk nat, waardoor de laarzen weer uit de stalling gehaald moesten worden.

In augustus 2022 ben ik begonnen met mijn Globus2 avontuur. Na aanvang werd het dan ook al snel kouder en natter. Tegelijkertijd was alles toen nieuw en spannend. Nu ga ik mijn tweede winter tegemoet en heel eerlijk, ik zie daar best een beetje tegenop. Niet zozeer de kou die mij bezighoud, maar de nattigheid. Globus2 is voorzien van twee elektrische kachels en een standkachel, koud zal ik het dus niet krijgen. Maar van Globus naar het sanitairgebouw is zo'n 100 meter lopen. Niet ver, maar door drassig terrein genoeg om natte sokken of een modder bespetterde broek te krijgen.


Naar de zon

Vaak krijg ik de reactie waarom trek je dan niet naar het zuiden in de winter? Ooit is dat zeker het plan, maar zolang ik een kantoorbaan heb in de stad, zit ik ook vast aan deze regio voor mijn standplaats.

Is het dan allemaal kommer en kwel? Nee natuurlijk niet! Hoevaak ben ik vorig jaar werkelijk door de regen naar het sanitairgebouw gelopen? Ik denk dat dat op één hand te tellen is. Ook is Globus een gezellige, knusse, warme ruimte en voorzien van alle gemakken. Natuurlijk het is klein, maar hoeveel ruimte heb je eigenlijk echt nodig?

"Als je de wind, de kou en de regen even wegdenkt... is het vandaag echt een mooie zomerdag"

Zoals bijna altijd maak ik me weer zorgen om de toekomst met de ervaringen uit het verleden. In het NU is er eigenlijk helemaal geen probleem. Het regent nu niet, de plassen vallen best mee, ik heb geen modder op mijn broek dus waarom zou ik me überhaupt zorgen maken? Waarom hebben wij mensen toch zo'n moeite met het leven in het NU?


Uitdaging

De grootste uitdaging van de winter is misschien wel het doen van de was. Of liever gezegd het drogen van de was. De meeste dingen gaan in de droger en vormen geen probleem, maar spijkerbroeken, overhemden en polo's laat ik buiten drogen aan de waslijn. Met het weer van de afgelopen dagen lukt dat natuurlijk niet en daarom hang ik de kleding binnen aan een lijntje. Na 24 uur drogen is het echter slechts een heel klein beetje droger geworden en zit het vocht op de ramen. Ik probeer dus de hoeveelheid te drogen was enorm te beperken wat betekent dat ik kleine wasjes draai. Met de nieuwe, grote wasmachines op de camping is dat opeens toch best een kostbare zaak (€ 5,- voor een was en € 5,- voor de droger).


Als de kosten voor het wassen de grootste zorgen zijn die ik heb, wat maak ik me dan toch druk? Helemaal niet dus! Eigenlijk kijk ik heel erg uit naar de gezellige wintermaanden. Lekker samen met mijn vriendin onder een dekentje, met een drankje een filmpje kijken. Kerst, oud en nieuw, een paar vakantiedagen ik kan niet wachten.


Vind je het leuk om mijn ervaringen te volgen meld je dan, als je dat nog niet gedaan hebt, onderaan deze pagina aan en je ontvangt, maximaal 1x per week, een mailtje wanneer ik een nieuwe blog heb geplaatst. Je mail adres wordt voor niets anders gebruikt dan dit! Ik plaats af en toe affiliate links. Dit betekent dat wanneer je een product koopt via deze link ik daar een kleine vergoeding voor ontvang. Op deze manier steun je onze manier van leven.


Graag tot de volgende blog!

1.999 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Tegenslag

Comments


bottom of page