top of page
  • Foto van schrijverRichard

90% is weg!

Ontspullen, ontspullen en nog eens ontspullen.

Zoals ik de vorige keer al schreef staat deze maand in het teken van het leeg maken van mijn huis. In het begin is dat niet eens zo moeilijk. Heel veel zaken, die je al jaren bewaard en zelfs diverse verhuizingen hebt meegesleept, 'mogen' nu eindelijk naar de kringloopwinkel, de Facebook groep 'gratis ophalen', Marktplaatst of naar de puinstort. Zo heeft zeker 60% van al mijn spullen het huis verlaten en heb ik al heel veel mensen blij kunnen maken.

Wat mij bij het leeg maken van het huis enorm heeft geholpen is dat bijna de hele inhoud van mijn studeerkamer (zo'n 20% van mijn spullen) 1op1 is verhuisd naar het huis van Elise. Daar hebben we op zolder een eigen plekje voor mij gecreëerd. Al mijn boeken, administratie, computers staan nu bij haar. Mocht het in Globus2 echt even niet meer gaan dan kan ik altijd nog daarheen 'vluchten'. De inhoud van de keuken, het bankstel, de salontafel en mijn bed gaan als allerlaatste naar een kleine opslag voor een jaar.

De spullen gaan weg maar de herinneringen hou ik voor altijd vast.

Maar dan die laatste 10% aan spullen. Naar de opslag? Meenemen naar Elise? Of toch maar gewoon weg doen? Het betreft hier trouwens niet de spullen van financiële waarde. Nee de steentjes die ik al 30 jaar bij elke vakantie mee naar huis heb genomen, een trouwalbum van mijn ex en mijzelf, de zakmessen die ik van mijn vader kreeg, oude schriftjes van mijn lagere schooltijd, groot formaat afdrukken van een aantal mooie foto's die ik heb gemaakt.


Allemaal stuk voor stuk gaan ze door mijn handen en van de meeste zaken neem ik afscheid. Ik maak er een echt momentje van, sta er bewust bij stil. Welke herinneringen roepen de spullen bij me op? Welk gevoel krijg ik daarbij? Dan blijf ik er even mee zitten, hou het vast en als het dan goed voelt dan pas gaat het in de container. Het is een soort afscheidsritueel. De spullen gaan weg maar de herinneringen hou ik voor altijd vast.

Ondertussen worden er ook nog een aantal klussen in Globus2 afgemaakt. De waterlekkage is verholpen en we hebben een nieuwe grotere gastank geplaatst. Elise heeft nog wat schilderwerk afgemaakt en zo is ook Globus2 bijna klaar voor dit grote avontuur.

Nog twee weken en dan, in het weekend, ga ik over. Het komt nu echt heel dichtbij! Voor de eerste maand heb ik een camping in de buurt gereserveerd. Zo kan ik langzaam wennen aan mijn nieuwe bestaan.


Vind je het leuk om mijn ervaringen te volgen meld je dan, als je dat nog niet gedaan hebt, onderaan deze pagina aan en je ontvangt, maximaal 1x per week, een mailtje wanneer ik een nieuwe blog heb geplaatst. Je mail adres wordt voor niets anders gebruikt dan dit!


Graag tot de volgende blog!

654 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Droomwereld

9 commenti


Charles Borsboom
Charles Borsboom
06 ago 2022

Richard Top!

Ik heb het zelf ook al enkele keren gedaan zou het zo weer doen.

Je krijgt er geen spijt van (ook al zal het af en toe inderdaad wat tegenzitten)

Top om dromen na te streven, materieel is niks meer dan materieel. Succes!

Charles

Mi piace

Je bent stapelgek, maar anderzijds toon je ook kloten.!

Ik zou het nimmer doen, maar levensverwachtingen zijn dan ook divers. Wens je het beste, maar niet jammeren als het even tegen zit.

Sterkte neefje!

Mi piace

Wat leuk om te lezen dat je je dromen waar gaat maken Richard! Succes met alle voorbereidingen en ik lees graag je avonturen 😊

Mi piace
Richard
Richard
05 ago 2022
Risposta a

Dank je wel Naomi

Mi piace

Wat mooi om er een soort afscheidsritueel van te maken. Ik heb super veel moeite met het wegdoen van die ’oude’ spullen. Ik ga het eens op jouw manier proberen. En wat fijn dat het in fases kan en je altijd nog een plekkie hebt bij Elise. gaaf om te zien hoe jullie zo hebben samengewerkt aan Globus 2!

Mi piace
Richard
Richard
05 ago 2022
Risposta a

Ik ben benieuwd of het voor jou ook werkt!

Mi piace

Wat een bijzonder proces Richard. Wellicht kun je van je schriftjes nog foto’s maken…… 😌

Mi piace
bottom of page