top of page
  • Foto van schrijverRichard

9° in de bus en het is pas september!

De eerste maand zit erop. Een maand met heel veel mooi weer maar ook met veel regen, onweer en het wordt toch echt serieus frisser in Globus2.

Over mijn avontuur met de luifel en de doorweekte onderbroek heb ik al geschreven in een vorige blog dus zal het nu vooral hebben over de temperatuur. Zeker de laatste dagen is de temperatuur ‘s nachts behoorlijk gedaald. Waar het bij de start van dit avontuur ‘s nachts nog 25 graden in de bus was is het nu zo’n 9 graden.

"Niet zeuren, het is pas echt koud als de boeren milkshakes melken"

Regelmatig zet ik nu dus de standkachel aan als ik thuis kom na werk of ‘s morgens na het opstaan. Binnen een kwartier is globus dan een stuk aangenamer.


Als ik naar bed ga doe ik de kachel uit. Hij maakt geluid en ik vind het gewoon geen prettig idee als dat ding de hele nacht staat te loeien. Tot nu toe gaat dat, met een vier seizoenen dekbed en een extra dekentje prima. Maar handjes boven de deken houden is er wat mij betreft even niet meer bij.

Ondanks de isolatie van de bus is het na een paar uur binnen toch net zo warm/koud als buiten. Ik heb echter nog lang niet alles uit de kast gehaald. De isolerende gordijnen die Elise gemaakt heeft heb ik nog niet voor de ramen gehad, het isolerende scherm voor de voorruit zit er nog niet voor en ik heb een elektrische deken gekocht voor als het echt koud gaat worden.


Als ik naar bed ga heb ik het nooit koud; dat gebeurt eerder zo rond een uur of 4. Als dat het geval is, kan ik niet meer in slaap komen. De elektrische deken wil ik dus op een tijdklok aansluiten zodat deze om bijvoorbeeld 3:30 uur een uurtje aanslaat. Ik ken de nadelen van zo’n elektrische deken dus hoe korter deze aan staat hoe liever het me is.


Ook heb ik bedacht dat ik een “gordijn” voor de achterdeuren wil. Er kan dan geen kou meer komen door de naden tussen de deuren. Eens kijken of ik Elise nog eens zover kan krijgen hier iets voor me te maken.


Naast deze kleinigheden bevalt het wonen op wielen me tot nu toe echt bijzonder goed. Op naar maand 2.


Vind je het leuk om mijn ervaringen te volgen meld je dan, als je dat nog niet gedaan hebt, onderaan deze pagina aan en je ontvangt, maximaal 1x per week, een mailtje wanneer ik een nieuwe blog heb geplaatst. Je mail adres wordt voor niets anders gebruikt dan dit!


Graag tot de volgende blog!

1.206 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Tegenslag

3 comentários


Yvanca van Rijswijk
Yvanca van Rijswijk
24 de set. de 2022

Je hebt nog een hele hoop uit de kast halen lees ik wel om het warmer te houden. succes en op naar maand #2!

Curtir

Warmte is van groot belang voor je welzijn. Wollen ondergoed en sokken zijn ook helpend tegen de kou. Wellicht dat Elise er een paar voor je wil breien? ;)

Curtir
Richard
Richard
23 de set. de 2022
Respondendo a

Ik ben bang dat dat er niet in zit Angela.

Curtir
bottom of page