top of page
  • Foto van schrijverRichard

We hebben een camper!

Yes het is gelukt. Afgelopen woensdag is Globus2 op bezoek geweest bij de RDW met als resultaat dat we het kentekenbewijs moesten inleveren :-) Als we de BPM afgerekend hebben dan moeten we ons nieuwe kenteken toegestuurd krijgen.

Raar of niet raar maar we waren best een beetje gespannen. Alsof je op moet voor een examen. De inspecteur was echter aangenaam verrast. De meeste bussen die gekeurd worden zijn voorzien van een klein keukentje waarvan iedereen weet dat die er na een week weer uit is, maar de bus wel het predicaat camper heeft ontvangen. Zeer frustrerend aldus de inspecteur. "Kijk dit is duidelijk een camper en wat voor een". Mobieltje werd uit de zak gehaald en er werden foto's genomen. Daarna een collega die met een andere auto bezig was geroepen en ook die pakte zijn mobiel om wat kiekjes te maken. "Ja ter inspiratie, ik wil zelf ook een bussie ombouwen...."

Kortom, ik reed met een zeer voldaan en trots gevoel naar huis. Thuis aangekomen gelijk digitaal aangifte gedaan. Oei dat was even schikken, er moet nog 7.800,- aan bpm bijbetaald worden. Dat is toch wel veel meer dan ik dacht. De volgende dag toch de belastingdienst even bellen. Een zeer behulpzaam iemand gaf aan dat als je digitaal aangifte doet, je niet de vraag krijgt of je al eerder bpm hebt betaald. Op het geprinte document staat die vraag wel. Dit bedrag mag namelijk verrekend worden met het te betalen bedrag. Dat scheelt een slok op een borrel! Formulieren gedownload en opnieuw proberen in te vullen. Dan blijkt dat dat niet de enige vraag is die extra gesteld wordt in de papieren variant. Hier moet je voor gestudeerd hebben.

Toen kwam ik op de site van Xray.nl. Geweldig! Je beantwoordt online een aantal begrijpelijke vragen, je maakt een klein bedrag over, je beantwoordt nog een paar vragen en hopla je hebt een compleet ingevuld formulier in je mailbox dat zo uitgeprint en opgestuurd kan worden naar de belastingdienst. Nu afwachten wanneer ik het nieuwe kentekenbewijs opgestuurd krijg.

Want als dat binnen is kunnen we de volgende stappen zetten:

  • Ombouw-verzekering omzetten naar camperverzekering (waarna we weekendjes weg kunnen)

  • Aanvragen kwartaaltarief bij de belastingdienst.

Zo nu dat allemaal achter de rug is nog maar wat klussen. Want de bus mag nu officieel de status camper hebben, hij is toch echt nog lang niet klaar. De eerste klus die ik leuk vond om te doen was de monitor ophangen. Dit was zo gepiept en getest. Vanaf heden kan er gewerkt worden vanuit Globus2

Ook is het laatste ontbrekende binnenlaatje in de keuken geplaatst en zijn er snap sluitingen geplaatst waardoor de lades in de bochten niet meer open zouden moeten schieten.

Ook is er verder gewerkt aan de bovenkasten.

Tot slot is er een start gemaakt aan de grote la die tussen de banken moet komen. Hierdoor kan je van de stoelen een soort L-bank maken en hebben we tevens een grote lade waar de fotospullen van Richard netjes een plaats kunnen krijgen.


474 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


Echt bewondering voor al jullie werk 👌🏼☀️

Like
Richard
Richard
Mar 17, 2022
Replying to

Dank je wel Angela!

Like
bottom of page