top of page
  • Foto van schrijverRichard

Waar ligt de....

De meest gestelde vraag tijdens elke klusdag: "waar ligt de...." of "heb jij de .... gezien"? Gek worden we van onszelf. Potlood, rolmaat, plamuurmes, blokhaak, ze liggen steeds niet op hun plek of zitten niet in onze zak. Ook hebben we ons weken helemaal lens gezocht naar de ladegeleiders van het laatste laatje; na de tekeningen nog eens bekeken te hebben, op zoek naar het artikelnummer van de geleiders om ze bij Ikea bij te bestellen, bleek dat de apothekerskast maar met 2 geleiders gemonteerd moet worden en niet met 4 zoals wij gedaan hadden. Pfff, mysterie opgelost.

Vandaag hebben we weer lekker veel klussen geklaard. Het raamkozijn bij de keuken is geplamuurd en gelakt, het raamkozijntje van het kleine raampje achterin is opnieuw gemaakt (de vorige versie hadden we iets te ruim bijgewerkt), de laatste stukken plaatmateriaal zijn in de grondverf gezet, het laatste stuk gasleiding is helemaal op maat gebogen, op 1 na alle plafondplaten op maat gemaakt en gemonteerd en de eerste stappen zijn gezet voor het bankje rondom het toilet.

We zijn ook al een tijdje aan het stoeien met de watertank; die blijft maar lekken. Het is een heidens karwei om hem van zijn plek te halen, maar dat is de enige manier om fatsoenlijk te onderzoeken waar het mis gaat. We hebben hem helemaal van zijn plek gehaald en gaan nu de openingen maar met kit dichtmaken, in de hoop dat dat het euvel verhelpt.

We kiezen ervoor om behang op de plafondplaten aan te brengen en op een deel van de wanden. Dit omdat dun triplex schilderen geen mooi resultaat geeft en we redelijk wat schroeven gebruiken om de platen te monteren en deze niet mooi weg te werken zijn. Het behang is uitgezocht; dit ging niet helemaal vanzelf, pas bij de laatste rol in het schap waren we het eens :-D.


Deze week is Globus gewogen zodat we een beetje inzicht hebben hoeveel we nog kunnen qua inrichting en aankleding. Hij weegt nu 2892 kg incl Richard. Dit is nog best acceptabel, want de meeste zware dingen zitten er wel in. Het matras, de vloer, de kussens op de bank en de volle watertank komen er nog bij en dan uiteraard onze bagage, gereedschap voor onderweg en levensmiddelen. We zullen de 3500 kg wel gaan aantikken.

Tussen de bedrijven door wordt er thuis ook nog geknutseld. We zullen tussen de achterdeuren gaan douchen (buiten), dus er zal een soort van douchegordijnconstructie moeten komen. Een deel hiervan kan dan direct fungeren als afdakje als we op een mooie plek staan, in de regen en vanuit het bed van het uitzicht willen genieten. De tekening is gemaakt, de maquette van papier inmiddels ook, nu volgt een proefmodel met de goedkoopste douchegordijnen van Ikea. Wordt vervolgd....


Nu weer lekker thuis languit op de bank. Vooral Juno is er moe van geworden. Om 7:00 uur moest hij zijn mand al uit voor een lange wandeling met Richard en dan de hele dag Baasje en vrouwtje in de gaten houden bij het klussen. Hij is er moe van.


175 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page