top of page
  • Foto van schrijverRichard

Rustig weekend

Dit weekend hebben we het rustig aan gedaan. Even een beetje relaxen en een lekkere lange wandeling gemaakt met Juno. Toch is er deze week best ook weer veel gebeurd. Zoveel dat we er toch een blog aan wijden.

Om te beginnen hebben we de watertank aangesloten op het vulpunt aan de buitenzijde van de bus. De slang met de grote diameter is de vulslang en de rode dunne slang is de slang waar de lucht uit de tank kan ontsnappen. Naast de watertank zijn we ook begonnen met de rest van de waterinstallatie.

Van de 70 L watertank komt een leiding naar achtereenvolgens de volgende onderdelen:

  1. Aftap kraantje op het laagste punt van de installatie om alles leeg te kunnen laten lopen

  2. Filter; klein filtertje ter bescherming van de waterpomp

  3. Waterpomp; die voor de druk op de leidingen zorgt

  4. Expansievat; een klein vat die voor constante druk op de leidingen zorgt. Hierdoor gaat niet steeds de waterpomp aan/uit.

  5. Vanaf hier gaat er een leiding naar de kraan in de keuken, naar de douch en naar de boiler

  6. Boiler; een 14L boiler op 220V

  7. Vanaf hier gaat een leiding naar de keuken en naar de douche

Helaas missen we nog een aantal aansluitstukken dus om het af te maken moeten we wachten tot die binnen zijn.


Het blad dat we willen gebruiken als aanrecht hebben we op lengte gezaagd. Het nadeel van aanrechtbladen is dat ze relatief heel zwaar zijn. Wij hebben daarom een Ikea tafelblad gekocht van maar 9,75 Kg. We weten dat dit blad van binnen hol is maar hoe het er precies uit ziet weten we niet. Kunnen we het blad gebruiken en is het stevig genoeg om ook de spoelbak en de gasbranders te installeren? Na het doorzagen zijn we nog steeds optimistisch over onze keuze :-)

Op zaterdagochtend gaat Richard samen met een vriend verder aan de elektrische installatie. Het doel is het probleem met de rode lampjes op de DC/DC op te lossen. Vlak voor we willen beginnen horen we het bekende klik geluid in de BCS weer.... Een relais dat tikt? Op het beeldscherm dezelfde foutmelding weer.

In ieder geval is nu duidelijk dat de foutmelding niets te maken heeft met de DC/DC want die is nog niet aangesloten. De walstroom gaat er weer op en de foutmelding verdwijnt weer. Maandag maar eens mailen met de stroomwinkel.nl. Nadat we de DC/DC hebben aangesloten zien we dit keer ook geen rode lampjes meer branden. So far so good!

Dan verder met de bedrading. Alle getrokken leidingen kunnen nu aangesloten worden op de schakelaars en de zekeringen. De schijnwerpers op het dak zijn de enige lampen die al aangesloten zijn dus die doen we als eerste. YES!

Nadat we de DC/DC hebben aangesloten zien we dit keer ook geen rode lampjes meer branden. So far so good!

Dan de verlichting in het dak, even een testlampje en YES de dimmers werken ook. We plaatsen ook nog een hoofdschakelaar tussen de accu en de overige apparatuur zodat we met één schakelaar het hele systeem kunnen uitzetten. Handig voor als er een keer iets niet helemaal goed gaat of wanneer we Globus2 voor een tijdje niet zullen gebruiken.

Dan zijn ook eindelijk de aluminium hoekprofielen binnen gekomen, gekocht bij aluparts.nl waar we de zonnepanelen mee aan het dak willen bevestigen. Dat wordt de grote klus voor komend weekend.


157 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Camper gadgets

Comments


bottom of page