top of page
  • Foto van schrijverRichard

Plaatsen van de ramen

De eerste grote klus die op het programma staat is het plaatsten van de ramen. De eerste keuze die daarvoor gemaakt moest worden is wat voor ramen. Ramen die mooi (origineel) passen bij de bus of echte camper/caravan ramen. Het voordeel van camperramen is dat deze geïsoleerd zijn. Dat is belangrijk ter voorkoming van condensvorming aan de binnenkant van de ramen en natuurlijk gewoon tegen de kou. De "originele" ramen zien er veel mooier uit en vormen één onderdeel met de bus. Hierdoor ziet de bus er niet gelijk als een camper uit.Wij hebben gekozen voor de originele ramen. Met name omdat we dat er veel mooier uit vinden zien en omdat we graag willen dat de bus niet overduidelijk een camper is. Dit i.v.m. diefstal. We plaatsen een dergelijk raam zowel in de schuifdeur als in de tegenovergestelde zijde.

Dat is belangrijk ter voorkoming van condensvorming aan de binnenkant van de ramen en natuurlijk gewoon tegen de kou. De "originele" ramen zien er veel mooier uit en vormen één onderdeel met de bus.

Daarnaast plaatsen we nog een smal raam aan de achterzijde van de bus boven het toekomstige bed. Belangrijk is om in de bus te zorgen voor goede ventilatie. Een raam (met hor) bij het bed en één diagonaal aan de andere zijde van de bus of een dakluik is van groot belang. Zeker 's-nachts ademen we een hoop vocht uit wat weg moet kunnen uit de bus. De ramen hebben we laten plaatsten bij autoglasinbouw.nl en zijn daar zeer tevreden over.


349 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Je zou het dak wit kunnen laten spuiten om een beetje de warmte van de zon tegen te houden. Het zou nl. best wel eens warm kunnen worden in deze zwarte bus.

Veel succes bij de verbouwing, en in Zoetermeer ook nog een verbouwing aan de gang. Lekker bezig!

Like
bottom of page