top of page
  • Foto van schrijverRichard

Nieuwe vriendin: die koe moet afvallen

Iedereen die een camper heeft weet dat 'gewicht' dé cruciale factor is. Zeker wanneer je, zoals ik, zelf een bus ombouwt tot campervan dan draait alles om het gewicht. Natuurlijk heb ik in excel de gemaakte kosten nauwkeurig bijgehouden maar er ging veel meer aandacht naar het bijhouden van het gewicht. Er mag tenslotte met alles erop en eraan, inclusief volle watertank, mijzelf en mijn vriendin niet boven de 3.500Kg uitgekomen worden.

Die 3.500 kg lijkt misschien heel wat, maar de bus zelf weegt al 2.578 kg. Iets meer dan 900 kg dus voor de inbouw, de bagage en de inzittenden. Hieronder een lijstje met de meest zware onderdelen die ik heb ingebouwd:

Inbouw

Gewicht

Inbouw

Gewicht

Watertank icl inhoud

78

Zonnepanelen

18

Keukenkastjes

45

Electra

11,5

Houten constructie

32

MultiPlus

10

Lithium accu

30

Kabels

10

Matras

28,8

Tafel

9,8

Lattebodem

23,5

Gasfles

6,6

Koelkast

19

Kookplaat

4,8

Alleen deze zaken zijn dus al 1/3 van het gewicht dat ik mag inbouwen. Voor het aftimmeren van het plafond en de wanden heb ik dan ook gebruik gemaakt van het lichte populieren multiplex.

"Bij mijn gewicht zou ik eigenlijk 2 meter 10 moeten zijn, maar ik kan eten en eten wat ik wil ik word gewoon niet langer"

RDW

Op een bepaald moment moet je de bus om laten keuren naar camper. Tenminste als je voor het voordelige campertarief in aanmerking wil komen. Bij de keuring woog Globus2, leeg welteverstaan, 3.200kg. Ruim onder het maximale dus. Ik heb echter na de goedkeuring nog heel wat extra zaken ingebouwd zoals de bovenkastjes en diverse andere kleine dingen. Ook moesten de kastjes nog gevuld worden met keukenspullen, kleding, enz enz.


Vriendin

Het maximale gewicht van 3.500 kg is inclusief de personen die er in zitten. Met een vriendin betekent dat dus een extra persoon, extra tandenborstel, krultang, borstel, boeken, kleding, drinken, eten, etc. etc.

Nu is het natuurlijk hoogst onaardig te suggereren dat mijn vriendin te vergelijken is met een koe. Dat is geenszins het geval. Sterker nog mijn vriendin weegt amper 65 kg, is mooi compact van formaat en past dus prima in Globus2. Als er iemand zou moeten afvallen ben ik dat zelf. Nu maar hopen dat ze zelf deze blog niet voorbij ziet komen :-)


Energie

Het kan trouwens best een uitdaging zijn met z'n tweeën in zo'n kleine ruimte. Je zou elkaar al snel in de weg kunnen lopen en zitten. Zeker in de winter wanneer je aanzienlijk meer binnen zit. Tot nu toe hebben wij daar geen enkele last van. Oké we zijn nog niet zo lang samen maar we kunnen heel goed in elkaars energie vertoeven. Ook voor Kelly, zoals die koe....euh sorry vriendin heet, heb ik een enorme bewondering dat ze zich zo thuis voelt in mijn Globus en zich totaal niet opgesloten voelt.


Vind je het leuk om mijn ervaringen te volgen meld je dan, als je dat nog niet gedaan hebt, onderaan deze pagina aan en je ontvangt, maximaal 1x per week, een mailtje wanneer ik een nieuwe blog heb geplaatst. Je mail adres wordt voor niets anders gebruikt dan dit! Ik plaats af en toe affiliate links. Dit betekent dat wanneer je een product koopt via deze link ik daar een kleine vergoeding voor ontvang. Op deze manier steun je onze manier van leven.


Graag tot de volgende blog!

886 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Droomwereld

1 Comment


Kelly
Kelly
Dec 06, 2023

Boeh!

Like
bottom of page