top of page
  • Foto van schrijverRichard

Meters maken

Bijgewerkt op: 15 feb. 2022

De afgelopen twee weken hebben we geen bericht geplaatst, we hebben iets minder geklust, maar zijn wel lekker bezig geweest. Er is weer mega veel gebeurd; toilet, tafel, keuken, afvoer, stukje plafond, stukje wand.

Om te beginnen het projectje toilet. We willen geen chemisch toilet in de bus i.v.m. de chemicaliën. Slecht voor het milieu en dat willen we niet. We gaan voor een toilet waarbij boodschap 1 en boodschap 2 van elkaar gescheiden worden. Boodschap 1 gaat met een rioleringsbuis gelijk naar buiten naar de grijswatertank onder de bus. Boodschap 2 wordt opgevangen in een emmer met een biologisch afbreekbaar zakje erin. Zolang boodschap 1 en 2 niet bij elkaar komen zou het nauwelijks moeten gaan stinken. We zijn benieuwd...

Dan de eet-/werktafel. De geleiders zijn binnen dus ook daarmee kunnen we aan de slag. Aangezien dit een vereiste is van de RDW voor de keuring naar camper willen we deze klus snel geklaard hebben. Voor het tafelblad gebruiken we, net als voor de aanrecht, een Ikea tafelblad van bamboe dat hol is van binnen. Dit natuurlijk weer in verband met het gewicht.

Voordat we de keuken konden plaatsen wilden we eerst een stuk wandpaneel plaatsen omdat we er daarna niet meer bij kunnen. Hier zit ook het raamkozijn in verwerkt. Dit is een heel project. Buig-triplex moet hierbij uitkomst bieden. Tot slot hebben we, weer, een gat in de bus geboord. Dit keer voor de afvoer van de keuken naar buiten.

De eerste stukjes wand en een klein stukje plafond zijn geplaatst. Zeker de plafondplaat was weer een mooi meet/zaag uitdaginkje... Daarnaast is het vastschroeven tegen het plafond niet gemakkelijk. Je moet precies weten waar de metalen "spanten" zitten, maar ook die zitten vol met gaten, dus je moet net op de goede plek zitten. We zijn bang dat de schroeven vroeg of laat door de dunne plaat heen zullen schieten, dus we kiezen ervoor om te werken met kraalringen tussen de schroefkop en de plaat. Iets minder mooi, maar wel steviger. De eerste plaat zit!

O, als je denkt wat doet die kartonnen doos daar aan de muur.... Dat is tijdelijk even de TV. Het bevestigen van de tv beugel was een klein klusje en door deze constructie weten we zeker dat de hoogte juist is en de beugel tot de juiste hoogte te verstellen is. Voor de nodige stevigheid gebruiken we blindklinkmoeren die we met wat hulp van de locale vrienden in de wand hebben bevestigd.

De kartonnen doos aan de muur is de tijdelijke tv.

Dit weekend was het mooi weer en hebben we Globus2 even naar buiten gereden om te kijken of de zonnepanelen wat doen. En jawel, de eerste 100 Watt zijn binnen! Dan nog een start gemaakt met het eerste raamkozijn achter bij het bed. De inmiddels positieve ervaring met met buigtriplex maakt dat we dat hier ook weer gaan inzetten.


Als laatste hebben we de keuken op zijn plaats gezet, de kraan geïnstalleerd, het water aangesloten en stroom naar de waterpomp aangelegd (schakelaar in de keuken). Het weekend is voorbij en we kijken nog even naar het resultaat. We zijn niet ontevreden :-)


379 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Camper gadgets

Comments


bottom of page