top of page
  • Foto van schrijverRichard

Klaar voor de keuring?

Bijgewerkt op: 6 mrt. 2022

We zijn alweer twee weken verder en er is weer heel veel gebeurd. Zoveel dat we de datum van de keuring hebben gepland. Dat betekent dat alle zaken volgens de RDW richtlijnen klaar moeten zijn. Deze eisen luiden als volgt:

  • Het vloeroppervlak van je camper moet altijd minimaal 2 meter zijn

  • De binnenruimte van de bus is minimaal 170 cm hoog en minimaal 130 cm breed over een lengte van 2 meter.

  • Minimaal 2 vaste zitplaatsen

  • Een vaste tafel

  • Slaapplaatsen voor minimaal 2 personen

  • Minimaal 2 vaste en afsluitbare opbergruimtes

  • Een vast keukenblok

  • Een vaste kookgelegenheid

Globus2 zal bij de keuring nog niet helemaal klaar zijn maar we willen toch graag de keuring alvast laten uitvoeren. Dit heeft bij ons niets te maken met het gewicht zoals misschien veel mensen denken maar met de verzekering. We hebben nu een camper-ombouw verzekering wat betekent dat we alleen 'ombouw gerelateerde ritten' mogen rijden en geen weekendje weg kunnen. Na de keuring zullen we nog moeten afrekenen met de BPM waarna we, als het goed is, een nieuw kenteken krijgen.

Als dat allemaal gereed is, kan het kwartaaltarief bij de belastingdienst aangevraagd worden maar dat is voor later. Eerst deze stap.

Oke waar waren we gebleven?

De lekkende watertank. De tankdoorvoer hebben we er uit gehaald en opnieuw geplaatst met een laag kit ertussen. Dit heeft het probleem verholpen en we zijn waterdicht! Nu het raamkozijn netjes afgewerkt is, kan de keuken helemaal afgerond worden. Dat betekent dat de volgende zaken zijn aangepakt: aanrechtblad vastgeschroefd, wasbak geplaatst, gaspitten aangesloten (met de kunstig gebogen gaspijp), boiler aangesloten, koelkast aangesloten, frontjes geplaatst, plint verlichting geplaatst en aangesloten. Het voelt als een enorme mijlpaal de keuken helemaal klaar te hebben. Tevens belangrijk voor de keuring.

Ook een mijlpaal is het eerste kopje koffie drinken op één van de twee zitplaatsen 😀.

De zitplaats waar ik hier op zit is trouwens tevens het toilet. Ook deze is gereedgekomen. Weer een gat door de vloer van de bus geboord waar de kleine boodschap naar buiten/grijs watertank kan lopen. Blijft toch steeds weer spannend. Je kan nog zo goed meten, het gat blijkt toch steeds net een klein stukje verderop te verschijnen. Belangrijk om daarom met een boortje eerst een klein gaatje te boren en vervolgens pas de gatenzaag erbij te pakken.

Ook thuis wordt hard gewerkt. De maten van het grote raam zijn genomen en er wordt een testmodel gordijn gemaakt. We zijn nog een beetje aan het puzzelen hoe het gordijn straks moet blijven zitten. Vandaag besloten dit te gaan proberen met magneten. Eens kijken of dat wil lukken.

Tot slot vandaag de muren van de 'slaapkamer' geplaatst. Dat betekende eerst het isoleren met Armaflex afmaken. Dan de grote wandpanelen plaatsen. Een secuur klusje daar de uitgezaagde ramen precies rond de raamkozijnen moeten komen. Het bevestigen met schroeven aan het metaal van de bus is ook weer lastig met dat enorme dunne hout. We hadden zo graag wat steviger materiaal gebruikt maar ja: gewicht, gewicht en nog eens gewicht. Dan het paneel aan de keukenzijde: deze heeft diverse stopcontacten en wanddozen, ook weer een lastig klusje dus. Nog een paar dagen wat puntjes op de i en dan naar de RDW. We zijn benieuwd!
463 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Ellen de Goede
Ellen de Goede
Mar 05, 2022

wat ziet het er grandioos uit! Knap hoor

Like
bottom of page