top of page
  • Foto van schrijverRichard

Het zit niet alleen maar mee......

Bijgewerkt op: 11 jan. 2022

Er is dit weekend weer veel gebeurd waarvan we hier verslag zullen doen. Er zaten echter ook wat dingen tegen en ook die zullen we niet achterhouden. Afgelopen week een avondje nog even klussen.... De plank met alle elektra op zijn plaats gezet en vastgeschroefd aan de wand. Piep, piep, piep,..... %%^(^%. Stekkertje afgebroken dat in de BCS gestoken zit afkomstig van de accu. Dit stekkertje is niet zo eenvoudig zelf te vervangen.

Dinsdag ochtend de stroomwinkel.nl gebeld en ik kon de accu langsbrengen. Vrijdag kon ik de accu gerepareerd weer ophalen. Gelijk twee verlengkabels gekocht zodat dit niet meer voor kan komen.

De volgende klus die op het programma stond was de DC/DC aansluiten op de autoaccu. Hiervoor moest een dikkere kabel getrokken worden van 35 mm2. De andere die ik al had laten leggen was toch te dun voor de DC/DC die ik heb aangeschaft. Om eerlijk te zijn vind ik dat een hele 'enge' klus. Alles wat met de originele autoinrichting te maken heeft daar blijf ik liever vanaf. Maar goed, toch de stoute schoenen aangetrokken en aan de slag. De accu bevindt zich ander de voeten bij de bestuurder. Alle bekleding losgehaald, oude kabel met zekering weggehaald en de nieuwe kabel gelegd. Andere uiteinde van de kabel aan de DC/DC en dan de auto accu aansluiten....

Geen knal, geen plof. Alles lijkt te werken!! Wel blijft er een rood lampje op de DC/DC knipperen. Hoort dat? Dan een klein stukje rijden. Ja hoor de accu gaat opladen. Dat ziet er dus goed uit!


Dan aan de slag met de schijnwerpers die we hebben gekocht voor achterop de bus. Gaten geboord in het dak en dan alleen even de moeren erop draaien. Ai dat bleek lastig. De moeren bevinden zich op een plek waar de handen van Richard niet bij kunnen. Gelukkig heeft Elise smallere handen en lukt het net. Van binnenuit nog zoveel mogelijk met sicaflex proberen af te dichten nu hopen dat het echt waterdicht is. Later zullen we dit, voordat we de bus van binnen aftimmeren, testen.

Volgende klus! De keuken.

Voordat we gas en water willen aanleggen willen we eerst de exacte positie van de keuken helder hebben en dat kan niet beter dan hem gewoon te gaan bouwen. Van vrienden kunnen we gebruik maken van een complete zagerij zoals je deze kent van een goede bouwmarkt. Dat is ideaal! Richard laat deze nieuwe mogelijkheid zien aan Elise en Juno hobbelt voor ons uit de trap op....

Dat was niet zo'n goed idee! Juno zijn nagel blijft vastzitten in de ijzeren trap en hij verliest de nagel en breekt een andere tot het leven af. Dat bloedde als een rund en betekende een bezoek aan de dierenarts. Juno moet enorm veel pijn hebben maar gedraagt zich super kranig. Wij zullen moeten leven met dit schuldgevoel. Hoe stom kunnen we zijn.

We laten ons niet kisten en beginnen de volgende dag vol goede moed aan de keuken. Het eerste plan was een Ikea keuken te plaatsten maar die zijn wel heel zwaar en we zijn bang dat dat teveel wordt. We hebben Ikea lades gekocht en zullen zelf de kastjes erom heen maken zodat we enorm besparen op de dikke 18 mm spaanplaat planken. We beginnen in de zagerij met latjes op maat te zagen en ze te schuren.


Elise begint vervolgens aan het in elkaar zetten van alle Ikea onderdelen en Richard bouwt het raamwerk. Dit gaat eigenlijk best heel goed. We zijn echt een heel goed team. De nieuwe koelkast is ook gearriveerd dus die kan precies op maat ingebouwd worden. We zijn eigenlijk best trost op het eindresultaat.


Klik, tik, klik, tik.... Wat is dat nu? De BMS tikt. Is dat normaal? Ook weer een rood lampje. Op de DC/DC ook nog steeds....

De volgende morgen komen we weer bij Globus en de hele elektra is dood.

De volgende morgen komen we weer bij Globus en de hele elektra is dood. Pffff hier kan Richard niet zo goed tegen. Bang iets verkeerds gedaan te hebben met blijvende gevolgen. Eerst maar eens de DC/DC weer loskoppelen van de autoaccu. Walstroom aangesloten en langzaam starten alle systemen weer op. Fieuw, er lijkt niets kapot te zijn. Nu Elise het wandje waar alle bedieningspanelen op kwamen geverfd heeft, eerst het beeldscherm van de Cerbo maar weer aansluiten. Dat ziet er tof uit zeg!


Al met al hebben we dit weekend, ondanks de tegenslagen, weer heel wat gedaan. Onzichtbare klusjes die toch gedaan moeten worden, zoals de koelkast deur de andere kant om laten openen, Armaflex op de achterdeuren geplakt, bankje van de laatste verflaag voorzien, bepaald waar we de boiler gaan plaatsten en hoe we het aanrechtblad gaan afwerken, enz, enz, enz. Kortom er is weer super veel gebeurd met de nodige tegenslagen.

380 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page