top of page
  • Foto van schrijverKelly

Heilige geometrie

Bijgewerkt op: 7 dagen geleden

Zoals in de vorige blog aangekondigd schrijven we hier het vervolg over het bestickeren van Globus2. De levensbloem! De Levensbloem wordt gezien als het krachtigste symbool uit de heilige geometrie. Wat dat is en waarom, dat lees je in deze blog.


Globus2 bij zonsondergang

De Levensbloem

Wat Richard heeft met de ijsbeer heb ik met de Levensbloem. Verschillende (woon) accessoires heb ik ervan zoals een tafeltje, kaarshouder, wanddecoratie en vorig jaar heb ik hier zelfs een tatoeage van laten zetten. De Levensbloem is een eeuwenoud symbool. Het is een krachtig beeld dat in verschillende culturen over de hele wereld wordt toegepast. Zo kun je het bijvoorbeeld vinden op historische plekken als: Tempel van Osiris in Egypte, in de verboden stad in Peking en in de bibliotheek van Celsus in Turkije. Het symbool wordt gezien als hét patroon van de heilige geometrie.


Maar wat zit erachter?

Het symbool heeft een diepe spirituele en esoterische betekenis. Het wordt vaak beschouwd als de blauwdruk van het universum en de oorsprong van al het leven op aarde. Voor sommigen staat de Levensbloem symbool voor eenheid, harmonie en de verbinding tussen alle levende wezens.


Symbooltaal

Heilige geometrie kun je zien als symbooltaal waarin woorden vervangen worden door beelden. De Levensbloem is opgebouwd uit 19 cirkels, omringd door 2 grotere. Je kunt alle platonische lichamen eruit halen. In het patroon zitten de verhoudingen van de gulden snede en deze gulden snede is de basis van de Fibonacci reeks.


platonische lichamen

Wist je trouwens dat onder de ingang van Weleda een dodecaëder, met daarin een spreuk met het doel van het pand, begraven ligt?

"Learn how to see. Realize that everything connects to everything else." Leonardo Da Vinci

Helende werking

De Levensbloem wordt vaak beschouwd als een krachtig spiritueel symbool dat verschillende voordelen kan bieden voor mensen die erdoor worden aangetrokken. Hieronder enkele algemene aspecten die vaak worden genoemd:


  • Spirituele groei: Veel mensen geloven dat de Levensbloem kan helpen bij spirituele groei en bewustwording. Het symbool wordt gezien als een bron van diepe wijsheid en inzicht in het universum.

  • Harmonie en balans: De Levensbloem wordt geassocieerd met harmonie en balans in het leven. Het kan mensen helpen om een evenwichtiger en vreedzamer bestaan te bereiken.

  • Creativiteit en inspiratie: Sommige mensen vinden inspiratie en creatieve energie in de Levensbloem. Het patroon wordt vaak gebruikt in kunst en design als bron van inspiratie.

  • Helende krachten: Er wordt beweerd dat de Levensbloem helende krachten bezit en kan worden gebruikt voor energiewerk en genezing. Dit aspect wordt vaak benadrukt in alternatieve geneeswijzen en esoterische praktijken.


Dus door alleen naar Globus2 te kijken heb je al een helende werking te pakken :-)


Making of

Hieronder een aantal foto's van het beplakken van Globus2Vind je het leuk om mijn ervaringen te volgen meld je dan, als je dat nog niet gedaan hebt, onderaan deze pagina aan en je ontvangt, maximaal 1x per week, een mailtje wanneer ik een nieuwe blog heb geplaatst. Je mail adres wordt voor niets anders gebruikt dan dit!


Graag tot de volgende blog!

1.183 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Tegenslag

4 comentários


Ziet er super uit, zag hem op de camping staan. In het echt nog mooier dan op de foto’s. Veel geluk🍀👍🏻

Curtir
Kelly
Kelly
21 de mar.
Respondendo a

Superleuk om te lezen. Dankjewel 🌸

Curtir

Caroline Evers
Caroline Evers
17 de mar.

Leuke foto’s

Curtir

een mooie persoonlijke toevoeging aan jullie Globus. lieve groet, Angela

Curtir
bottom of page