top of page
  • Foto van schrijverRichard

Globus2 is klaar

Nu we een aantal weekendjes proef hebben gedraaid weten we welke klussen we nog willen doen voordat we kunnen zeggen dat Globus2 echt klaar is. Afgelopen weekend hebben we veel van de klussen op onze 'to do' lijst af kunnen strepen. Hieronder een aantal zaken die we al dan niet na onze eerste gebruikers ervaring hebben aangepast:


Schoenen

We hebben zoveel YouTube filmpjes bekeken waarin het opbergen van schoenen een item was. Dit naast de vuile was en de prullenbak trouwens. Maar toch hadden we hier geen goede oplossing voor bedacht. Ook in Globus1 slingerden de schoenen al vaak door de bus en tijdens de eerste weekendjes weg was dit ook weer het geval. Hier moest dus iets voor gemaakt worden. We hebben daarom de opbergruimte onder de bank van buiten af bereikbaar gemaakt. Hier kunnen nu met gemak 4 paar schoenen staan. Makkelijk bereikbaar.


Afvoer

We hebben in Globus2 twee afvoerbuizen. Eentje voor het toilet en de ander voor de afvoer van de keuken. Onder de afvoer van de keuken kunnen we een mobiele grijs-water tank plaatsen die we meenemen in de garage. De afvoer van de wc (alleen de urine daar we een droogtoilet gebruiken) stroomde echter zo de natuur/parkeerplaats/stoep op. Dit kon natuurlijk niet zo blijven. We hebben daarom de afvoer van de wc nu verbonden met de afvoer van de keuken. Nu hebben we dus één afvoer waar we de grijs-water tank onder zetten.


Kastdeur scharnieren

Als je op een camping staat dan zoeken camper bouwers elkaar altijd op. Leuk om bij elkaar in het 'bussie' te kijken hoe zaken zijn aangepakt en opgelost. Soms sta je vol bewondering te kijken en soms ben je extra trots op het eigen resultaat :-)

Zo ook vorig weekend, een trotse eigenaar liet zijn niet zo fraai afgewerkte bus zien. De bus was dan misschien niet zo mooi afgewerkt het bracht me wel weer op een paar ideeën. Bijvoorbeeld de scharnieren van de boevenkastjes. Daar was ik nog helemaal niet zo tevreden over en was een heel gepruts om ze netjes te plaatsten en hadden geen afstel mogelijkheden. Deze camperaar had echter los verkrijgbare Ikea scharnieren. Degelijk, makkelijk te bevestigen en volop afstel mogelijkheden. Deze dus gelijk gekocht en man wat een verschil. Heel blij met deze aanpassing.


Gordijn

Het gordijn voor het grote raam boven de keuken had Elise al geruime tijd klaar. We konden echter maar niet bedenken hoe we deze moesten 'ophangen'. Het oorspronkelijke idee met magneten werkte niet daar de geleiders van het raam, ook al ziet het er zo wel uit, niet van metaal zijn. We hebben nu een gordijn spiraal gespannen. Overdag handig voor het ophangen van een vaatdoekje en snachts kan daar tevens het gordijn aan gehaakt worden.


Hoekafwerking

Daar waar de wanden en het plafond samenkomen (boven de schuifdeur en boven het fotobehang hadden we het nog niet afgewerkt. Ook hier zaten we te dubben hoe dit nou netjes te doen daar er niets zat om iets aan vast te maken. Bij een volgende ombouw zou ik dit anders hebben voorbereid. Uiteindelijk hebben we er nu voor gekozen om het af te werken met vilt. Boven de schuifdeur zwart en boven de foto in het wit. We zijn heel tevreden over het eindresultaat.

Kookplaat

De kookplaat moest nog afgekit worden zodat het water op het aanrecht niet onbedoeld richting de koelkast kan sijpelen.


Smartphone bevestiging

Tot slot een bevestiging voor de smartphone naast het bed. De klepkasten naast het bed zijn praktisch er past heel veel in. Wanneer je ze echter ook als nachtkastje gebruikt voor je telefoon, een boek e.d. dan is zo'n klep opeens minder handig. Alles moet verplaatst worden om de klep te kunnen openen. Een beugeltje aan de muur waar de telefoon aan bevestigd kan worden scheelt in ieder geval één te verplaatsten item

Officieel klaar

Nu we deze klusjes gedaan hebben en we binnenkort een aantal weken op vakantie gaan kunnen we zeggen dat Globus2 nu officieel klaar is. Natuurlijk zullen er nog wel aanpassingen en verbeteringen doorgevoerd gaan worden maar dat zal altijd wel zo blijven. Een half jaar zijn we met de ombouw bezig geweest bijna elk weekend en 1 of 2 avonden in de week. Maar wat een resultaat. We zijn echt mega trots en kijken er enorm naar uit nu echt met Globus voor wat langere tijd onderweg te mogen.


Nieuwe woning

Naast het werken aan de bus werd er ook in het huis van Richard hard gewerkt om het gereed te maken voor de verhuur. Afgelopen week zijn er foto's voor de website gemaakt. In de komende weken wordt er gezocht naar een betrouwbare en nette huurder die (voorlopig) voor maximaal een jaar het huis van Richard gaat huren. Richard verhuisd dan naar Globus. Een grote spannende stap die heel erg mee, maar ook heel erg tegen zou kunnen vallen. De komende maanden zullen we verslag blijven doen van deze ervaring.

633 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Camper gadgets

4 Comments


kittymarquenie
kittymarquenie
Jun 14, 2022

Wat is er weer veel gebeurd en allemaal zijn het slimme en praktische oplossingen. Ik snap heel goed dat jullie staan te popelen om op reis te gaan! Gefeliciteerd met dit mooie resultaat en heel veel veilige kilometers gewenst 🙌 Kitty

Like
Richard
Richard
Jun 14, 2022
Replying to

Dank je wel Kitty.

Like

Wat een geweldig resultaat van jullie inspanningen. Wat zal dat voldoening geven. Ik wens jullie samen met Juno een fijne vakantie toe. Lieve groet Angela

Like
Richard
Richard
Jun 14, 2022
Replying to

Het geeft absoluut heel veel voldoening. Dank je wel Angela. Jij heel veel sterkte!

Like
bottom of page