top of page
  • Foto van schrijverRichard

Globus2 bestickeren

Globus2 is zwart, ik vind dat zelf veel mooier dan zo'n witte koelkast op wielen zoals de meeste campers zijn. Of dit tijdens zonnige dagen heel handig is, is maar de vraag. Maar helemaal zwart is misschien ook een beetje saai. Regelmatig denk ik erover om mijn bus te bestickeren.

Ik zie heel vaak bussen rijden met van die standaard stickers erop. Stickers met bergen of een groot kompas. Smaken verschillen natuurlijk, maar zelf vind ik dat niet zo mooi. Ik zou liever iets originelers willen. Ik zit al een tijd te denken om een zelfgemaakte foto achter op de bus te plakken. Er is zelfs al een mogelijke kandidaat. Ben benieuwd of jullie dit een geschikte plaat vinden.

Eland

Op dit moment zitten er twee kleine stickers op Globus2. Een eland en een levensbloem. De eland heeft natuurlijk alles te maken met mijn geliefde Scandinavië. De eland staat daar wel symbool voor. Bijna iedereen die met de camper in Scandinavië is geweest heeft zo'n ding op zijn huisje geplakt. Het was echter nog een hele klus om een witte variant te vinden, want op al die witte koelkasten moet natuurlijk een zwarte sticker geplakt worden.

Op Globus1 zat een witte sticker van een ijsbeer. Destijds gekocht op Spitsbergen. Had ik er maar twee gekocht. Ik ben namelijk dol op ijsberen. Ik heb diverse "ijsbeerdingen" in de bus; knuffels, t-shirts, sokken, boeken. Je kan het zo gek niet bedenken of ik heb er een ijsbeer van, wat soms leidt tot fronsende wenkbrauwen bij mijn vriendin...

"Geometrie zal de ziel naar waarheid leiden" Plato

Levensbloem

Sinds Globus2 dit jaar een weekje naar Noorwegen is geweest, heeft hij ook een andere sticker op de kont, namelijk de levensbloem. Over dit figuur zijn complete boeken geschreven. Het is een eeuwenoud geometrisch symbool bestaande uit 19 cirkels die elkaar overlappen.

De cirkels symboliseren de schepping. Daarnaast staat het voor eenheid en verbondenheid met al het leven in het universum. Het wordt dan ook gezien als de blauwdruk van het leven. Naast de spirituele betekenis heeft het een wiskundige basis, zo zijn de gulden snede en alle wiskundige vormen er in terug te vinden. Een oh zo ogenschijnlijk simpel symbool met een mooie, diepzinnige betekenis. Zou het daarom misschien heilige geometrie genoemd worden?


Vind je het leuk om mijn ervaringen te volgen meld je dan, als je dat nog niet gedaan hebt, onderaan deze pagina aan en je ontvangt, maximaal 1x per week, een mailtje wanneer ik een nieuwe blog heb geplaatst. Je mail adres wordt voor niets anders gebruikt dan dit! Ik plaats af en toe affiliate links. Dit betekent dat wanneer je een product koopt via deze link ik daar een kleine vergoeding voor ontvang. Op deze manier steun je onze manier van leven.


Graag tot de volgende blog!

734 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Tegenslag

1 Comment


Nadia
Nadia
Nov 15, 2023

Zeker een mooie plaat voor op de achterkant, al kan ik me zo voorstellen dat je er nog meer hebt die zeker zo geschikt zijn. 😉 Mocht je ooit een sticker willen laten maken in een bepaalde vorm of kleur, dan weet je me te vinden, heheh!

Like
bottom of page