top of page
  • Foto van schrijverRichard

Een dagje van alles en nog wat......

Afgelopen dagen hebben we heel wat werk verzet en klussen geklaard. Een extra bezoekje aan de stroomwinkel.nl was hiervoor nodig, want er ontbrak nog een stuk kabel.

Richard heeft zich toegelegd op het boren van gaten in de bus. Een enge klus. Tot nu toe waren de gaten (voor de ramen en het dakluik) gemaakt door mensen die dit vaker doen. Het is belangrijk de wand waarin gezaagd moet worden goed af te plakken met bijvoorbeeld schilderstape. De decoupeerzaag maakt anders enorme krassen in de lak. Ook de zool van de decoupeerzaag kan je voorzien van een laag schilderstape. Een mooi scherp ijzerzaagje van de aanwezige "adviseurs" heeft zeker geholpen bij het mooie eindresultaat. Na het zagen goed veilen en de randjes voorzien van Hammerite om te voorkomen dat het kan gaan roesten. Het resultaat: Een prachtig gat voor de aansluiting van de walstroom en vervolgens, na veel passen en meten en driedubbel controleren om goed uit te komen, een gat voor de watervulopening. En hoera, de walstroom aansluiting deed het prima, de accu is weer 100% opgeladen.


De volgende gaten moesten in het dak komen: een voor de GPS tracker en een voor de internet ontvanger. De snoertjes van de internet ontvanger waren erg kort en lieten dus niet heel veel keus in de plek op het dak waar hij moest komen. Voor de GPS tracker was dat wat makkelijker. De GPS sluit je aan op de Victron Cerbo. Op die manier kan je je camper online volgen waar deze is. Dus zonder speciale apparatuur, software of abonnementen.


En hoera, de walstroom aansluiting deed het prima, de accu is weer 100% opgeladen.

De 230V zekeringkast is aangesloten op de Victron MultiPlus.


Elise heeft de grote bank en de wand voor de bedieningspanelen twee keer in de grondverf gezet. Van binnen en van buiten om te voorkomen dat het dunne triplex krom gaat trekken. De lage temperatuur in de hal is niet bevorderlijk voor het droogproces van de verf en daar mee voor de snelheid van werken.


Ook het lelijke witte frame van het antracietgrijze dakluik moest een kleurtje krijgen, dus na het inpakken van alle delen die niet meegespoten mochten worden, ging de zwarte spuitbus erover. Op het dak lopen is niet verstandig en ook eng, dus liggend en half kruipend moest de klus geklaard worden. Gelukkig konden we een steiger gebruiken van de mannen ter plaatse, echt ideaal! Dat geldt overigens voor veel meer klusmaterialen en gereedschappen: alles mogen we lenen/gebruiken, geen enkel punt.

Daarnaast is er nog wat Armaflex op het plafond geplakt op de plekken waar we zeker niet meer bij hoeven, we hebben een frame gemaakt waar de watertank aan bevestigd kan worden en dit dan ook meteen gedaan. Ook de verwarming is getest en deze werkt. Wel lekker tijdens het klussen om af en toe wat warmte te kunnen genereren.

315 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Een goede metaalprimer (menie in de volksmond , loodmenie was gewoon t beste!!) Is nog altijd ombals eerste op open metaal te zetten.

Hammerite lijkt maar is meer voor " luie schilders ".

Daarna goede lakverf erover.


Like
bottom of page