top of page
  • Foto van schrijverRichard

Dit moet echt anders / beter

We zijn nu een paar weken echt onderweg met Globus2 en ondanks de twee proef weekendjes hebben we toch een aantal zaken die verbeterd moeten worden. Of erger nog: dingen die gerepareerd moeten worden. In dit blog zet ik ze op een rijtje.


Water

Na een ruime week op reis vullen we de watertank weer eens bij. Een uur later staat deze op 80%. NEEEEE dat kan niet goed zijn. Garage leeg en ja hoor alles nat. Zo'n 14 liter is weggelopen de garage in. Al van het begin af aan heb ik twijfels over de aansluitingen van de tank. Misschien kan je je nog herinneren dat bij het installeren de tank in het begin ook al lekte. Dit kan ik niet tijdens de reis oplossen dus zal bij thuiskomst aangepakt moeten worden. Dus dat wordt weer ouderwets met een 5L jerrycan op het aanrecht.... of toch niet? We kopen wat aansluit materiaal en een kleine watertank in een plaatselijke doe-het-zelf winkel en maken een noodvoorziening. En, YES dit werkt goed en zonder lekkages! De kraan en het warme water kunnen we op deze manier gewoon gebruiken deze reis.

Berging

De grote berging onder de bank bij de schuifdeur is ideaal om veel spullen in op te bergen. De manier waarop deze open gaat in combinatie met het kussen blijkt echter niet zo handig te zijn. Het zou naar onze inschatting handiger zijn wanneer de scharnieren aan de korte kant zitten waardoor je het kussen en de klep in één moeite kan openen (zie foto).

Glazen

In het kastje boven de keuken staat een stel (plastic) glazen. We moeten echter iets verzinnen om deze vast te zetten. Tijdens elke rit horen we ze omvallen en tegen elkaar aan tikken. We denken aan de volgende oplossing. Iemand ervaring mee?

Hoekbank

Onder de tafel zit een soort la die we kunnen uitschuiven waardoor we van de bank een soort hoekbank kunnen maken. Of zelfs een extra slaapplaats kunnen creëren. Het front van de la is echter zo breed dat deze net tussen de kussens van de vaste bank kan (op de tweede foto is dat goed te zien). Hierdoor gaat dit soms lastig. Het frontje van de la iets smaller maken en dit zou veel makkelijker moeten gaan.

De tijd

We missen een klok in Globus. Natuurlijk zou tijd eigenlijk helemaal niet belangrijk moeten zijn op vakantie maar als je een ferry moet halen of wanneer je door de midzomer-nacht-zon geen idee meer hebt of het nu dag of nacht is, is dit toch wel handig. We denken voor de volgende klok te gaan die aan de zijkant van het bovenkastje boven de keuken komt. Zo kunnen we hem aflezen vanuit bed maar ook vanaf de zitplekken.


Extra opbergruimte

Aan de ene kant hebben we opbergruimte genoeg. De garage is groot en in de bakken onder de bank/stoel past heel veel. Toch missen we een plek waar we even snel wat zaken kwijt kunnen. Zoals je boek, een telefoon, wat folders enz. enz. We denken erover om een plank te maken boven het rendier. Niet te hoog zoals de bovenkast aan de andere kant van het bed maar een cm of 10 van het plafond. Op die manier zijn we ook die toch minder mooie hoekafwerking kwijt.

Garage inrichting

Voor de garage inrichting hebben we nog niet zoveel oog gehad. Deze kan beduidend efficiënter. De kratten op de uitschuif la zijn heel handig maar als je iets uit het onderste krat nodig hebt en er staan twee zware kratten met boodschappen boven op is dat toch best lastig. Ook de tassen met de luifel en de douchetent en het statief zwerven een beetje los door de ruimte. Daar komt nog bij dat na de vakantie de campinggas bun vervangen zal worden voor een grotere propaan gasfles met 50 mbar . Hier zal dus een bun voor gemaakt moeten worden en een nieuwe aansluiting voor de buiten douche. Kortom de garage zal na de vakantie een facelift krijgen.


Wifi/internet

Misschien wel de grootste irritatie van Richard deze vakantie. We waren nog geen paar dagen Nederland uit toen de databundel (buiten NL) op was. Het kostte behoorlijk wat moeite om Globus in verbinding te stellen met de wifi van de camping waar Elise de eerste week vanuit de bus zou werken. Uiteindelijk is dit gelukt. Vervolgens hebben we een pre-paid data only sim kaart gekocht in Zweden. Deze werkte snel en tot ver in Noorwegen. Tot deze kaart ook op was. Daar we in een nieuwe maand gekomen waren zou de sim uit Nederland weer moeten werken. Maar wat we ook doen we krijgen het niet werkend. Uiteindelijk, wanneer we weer eens op een camping staan en alle tijd hebben, hebben we de hele router naar fabrieksinstelling terug gezet en alles opnieuw ingesteld. En jawel dat werkt. We hebben weer internet in Globus2! Om te voorkomen dat ook deze bundel snel op is verlagen we de interval van synchronisatie van de board-elektronica met het internet van elke minuut naar elke 5 minuten. Eens kijken hoe ver we nu komen. Het makkelijk schakelen tussen 3G/4G en een openbaar wifi punt gaat in ieder geval niet zo als we het hadden voorgesteld. Terug in Nederland hier nog maar eens goed naar kijken.

Globus1

Ondertussen krijgen we, geheel onverwacht, bericht van Globus1. Tenminste van de nieuwe eigenaren natuurlijk. Hij is al diverse weekendjes met de nieuwe eigenaren op pad geweest en heeft promotie gekregen! Globus mag vanaf heden ook een trailer met boot trekken. Gefeliciteerd Globus. Super leuk om wat van je te horen en fijn dat je het naar je zin hebt bij de nieuwe eigenaren.

Conclusie

We waren ons van te voren terdege bewust dat we nog wel wat zaken tegen zouden komen om aan te passen. Het valt ons eerlijk gezegd helemaal niet tegen. Natuurlijk de lekkage en de wifi zijn even tegenvallers maar voor de rest zijn het allemaal kleine makkelijke aan te passen zaken / uitbreidingen. Man wat zijn we trots op onze bus.

793 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

5 Comments


Yvette Riemersma
Yvette Riemersma
Aug 09, 2022

Leuk😀 om te lezen waar jullie tegen aanlopen. Ik heb jullie (Richard) zojuist ontdekt via 365 dagen de opruim challenge! Veel plezier! Ik ga jullie volgen

Like

kittymarquenie
kittymarquenie
Jul 14, 2022

Lekker bezig zo samen. En overal weer oplossingen voor bedenken. Ik vind het heel leuk en inspirerend om te lezen. En jullie komen ook op prachtige plekken! Echt heel gaaf 🤩

Like

Judith Kropman
Judith Kropman
Jul 11, 2022

Wij hebben bij Ikea mandjes gekocht en daar zelf met schuimrubber vakken ingemaakt. Glazen staan muurvast, raken elkaar niet en rammelen dus ook niet. Werkt heel goed. Veel plezier verder, geniet ervan!!

Like

Unknown member
Jul 09, 2022

Bij Obelink heb je foam bekerhouders. Die werken echt perfect, ook voor glazen.

Leuk om jullie avonturen met Globus 2 te lezen.

Like

wat superfijn dat het meeste in Globus 2 naar tevredenheid werkt. Richard kennende wordt in ieder geval het wifi probleem snel opgelost ;). Succes met de aanpassingen .

Like
bottom of page