top of page
  • Foto van schrijverRichard

De afwerking is begonnen!

We hebben vandaag weer een hele vruchtbare klusdag gehad. Laatste schroefgaatjes vullen ter voorbereiding van het aflakken, nog een klein beetje grondverf links en rechts en na het voorstrijken van de wanden de eerste rol behang aangebracht. Het behang heeft een heel licht grijsgroen weefselpatroon, dus leent zich goed op een ondergrond die niet super glad is. We hebben een klein stukje wand aan de ene kant gedaan en de hele wand aan de kant van de keuken. De naden tussen de triplex platen baren ons wat kleine zorgen, dus we hebben daar eerst nog behang-naden-band opgeplakt.

Wat een wereld van verschil! De snoeren en kabels die door de muur steken worden zo netjes mogelijk door het behang heen gevoerd, zodat het behang zo strak mogelijk om alles heen valt. Het triplex absorbeert de behanglijm razendsnel, dus voorstrijken was geen overbodige luxe en er moet regelmatig een kloddertje bijgesmeerd worden. Benieuwd hoe het er na het opdrogen uitziet... De leeslampjes, de monitor-beugel en het stopcontact zijn gemonteerd, dus het wordt steeds aangekleder in ons nieuwe huisje.

Waar we ook benieuwd naar zijn is of alle platen op hun plek blijven als we eindelijk eens gaan rijden. Dat was het plan voor vandaag, maar het is er niet van gekomen. Nu maar hopen dat het behangen niet voor niks is geweest.

Over 2 weken gaan we het plafond ook op deze manier afwerken, maar dan met wit behang.


Tot slot zijn de bovenkastjes boven de keuken gemaakt, klaar om geverfd te worden en na de keuring opgehangen te worden, zijn de handgreepjes op de keukenkastjes gezet en we hebben de wand boven het bed gemeten waar we onderstaande foto op behang willen 'ophangen'. De bestelling is geplaatst en nu op naar de keuring woensdag!
443 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page