top of page
  • Foto van schrijverRichard

Beveiliging

Je hoort zo ontzettend vaak dat campers of bussen in het algemeen worden gestolen. Een goede beveiliging is dan ook onontbeerlijk. Wil je een camperverzekering afsluiten dan ontkom je er sowieso niet aan. De meeste camperverzekeringen eisen dat er een goed versnellingsbak slot in de bus gebouwd zit.


Ook tijdens het ombouwen van Globus2 is er natuurlijk kans op dat hij gestolen kan worden. Het in laten bouwen van het slot was dus de eerst volgende klus om geklaard te worden. De bekendste versnellingsbak sloten zijn die van Construct en van Bearlock. Wij hebben gekozen voor een Bearlock omdat we hier bij Globus1 ook goede ervaringen mee hebben. Een dergelijk slot mag je niet zelf inbouwen. Dit moet gedaan worden bij een door Bearlock gecertificeerd bedrijf. Na het plaatsten van het slot moet je een formulier invullen met daarop een stempel van het bedrijf dat hem heeft ingebouwd. Dit formulier stuur je naar Bearlock en dan ontvang je een officieel certificaat (pasje) met daarbij twee raamstickers. Dit pasje moet je kunnen laten zien bij het afsluiten van de verzekering.

Wij hebben gekozen voor een Bearlock omdat we hier bij Globus1 ook goede ervaringen mee hebben.

Het inbouwen van het slot hebben wij laten uitvoeren door busbeveiligers.nl. Bij de ene bus gaat het inbouwen gemakkelijker dan bij de ander. Bij het nieuwe type VW Crafter moet het hele dashboard eraf om bij de versnelling te kunnen komen. Een hele klus dus. De klus duurde ruim twee uur maar werd zeer vakkundig en netjes uitgevoerd. Bij busbeveiligers.nl komen ze indien gewenst voor de deur de montage doen. Wij hebben echter gekozen om hem op een avond bij de busbeveiligers.nl zelf in te laten bouwen.



359 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page