top of page
  • Foto van schrijverRichard

Afwerking

Het eerste weekend weg is erg goed bevallen; dit weekend was het weer tijd voor wat afwerkklusjes. We hebben nu ook de bovenkastjes boven het bed geplaatst. De deurtjes hadden we van tevoren gemonteerd omdat dat een stuk lastiger is als ze eenmaal hangen. Nadeel is dat het monteren het hout enigszins krom trekt, waardoor de deurtjes ook niet meer perfect sluiten en de sluitingen een klein stukje verplaatst moeten worden.

Het gordijn voor het raam boven de keuken is klaar. We zijn er alleen nog steeds niet uit hoe we het moeten bevestigen. Magneten werken niet, want er zijn geen metalen onderdelen en de metaalband die we uitgeprobeerd hebben pakt de magneten niet op. Daarna was het idee om met zuignappen te werken waaraan een haakje zit, maar we ontdekten dat de hor voor het raam zit en daar dus geen zuignap kan. Alle inspiratie is hier welkom!

We zijn begonnen met het aanbrengen van zwart naaldvilt op de plekken waar nog metaal zichtbaar is. De achterdeuren, de deurstijlen en de schuifdeur.


De lades van de keuken bleken bij het rijden toch wel heel makkelijk open te gaan, dus we hadden magnetische sluitingen gemonteerd die met een magneetje ontgrendeld werden. Ze waren echter gemaakt van Chinees plastic en bevielen toch niet heel goed. Op internet hebben we vervolgens elektrische magneten gevonden.

Middels een klein knopje activeer je de magneten die de lade dichthouden tijdens het rijden. Na aankomst op de bestemming zet je het knopje weer uit en schakelen de magneten ook uit. We zullen gaan ervaren hoe het bevalt.


Zaterdagmiddag constateerden we ineens dat de draden van de zonnepanelen loshingen van de MPPT. Best een gevaarlijke situatie want er gaat behoorlijk wat ampère doorheen op zonnige dagen als dit weekend. Een voorzichtig opgeplakt stukje tape moest tijdelijk wat bescherming bieden, totdat het donker zou zijn en we de draden terug zouden kunnen plaatsen. Dit ging niet zonder slag of stoot, ze wilden niet 'pakken', hoe stevig we ze ook aandraaiden. Heel apart.... Maar waarschijnlijk ook de reden dat ze los waren gegaan. Ze zullen voorzien moeten worden van adereindhulzen die hopelijk meer houvast bieden.

Op naar het Hemelvaartweekend!


328 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page