top of page
  • Foto van schrijverRichard

Aanpassingen aan Globus2

Net als met een grote mensenhuis ben je met een camper nooit klaar. Alleen de klusjes zijn misschien wel wat kleiner 🤔. In deze blog laat ik een aantal dingen zien die ik de laatste tijd heb aangepast of ga aanpassen.

Als eerste zijn daar een aantal kleine reparaties van dingen die kapot zijn gegaan. Zo zit onderstaand stopcontact vlak achter de grote schuifdeur. Handig als deze open staat en je wil bijvoorbeeld de laptop opladen. Alleen als er een grote Apple oplader in zit kan de deur niet dicht. Doe je dat toch dan geeft dat onderstaand resultaat.


Behang

Vervolgens heb ik alle naden van het behang opnieuw gelijmd met speciale 'behangnadenlijm' van Perfax. Misschien is achteraf gezien behang in een camper niet de beste keuze. Je zit toch altijd, ondanks het vele ventileren, met een hoop vocht waar het behang niet zo goed tegen kan. Echter ik vind het nog steeds mooi dus laat het voorlopig nog een tijdje zitten. Zeker het fotobehang met een foto die ik zelf op Spitsbergen gemaakt heb vind ik nog steeds geweldig.

Extra waslijntjes

Ik heb in Globus2 twee waslijntjes gespannen. Na het douchen kan hier mijn handdoek drogen. Ik heb deze gespannen tussen de twee handvaten in de cockpit. Hier staan ook de ramen altijd op een kier, zodat het vocht snel weg kan.


Komende veranderingen

In de komende weken ga ik nog twee veranderingen doorvoeren. De eerste is op het dak. Het hoekprofiel dat ik geplaatst heb om de zonnepanelen aan te bevestigen had ik aan de schuifdeur kant beter helemaal door kunnen laten lopen tot de voorkant van het dak. Als ik nu de luifel opzet dan moet dat aan de voorkant met een zuignap die met flinke wind er vanaf komt zeilen. Ik heb nu een extra stuk zwart gegalvaniseerd aluminium hoekprofiel besteld die ik in het verlengde van de huidige ga lijmen. Eventueel ga ik er vervolgens nog een pees-rail op bevestigen.

De tweede aanpassing staat al lang op mijn wensenlijstje. Het is een la onder de tafel. Ik heb dringend behoefte aan extra bergruimte voor kleine dingetjes. Pennen, aantekenboekje, brillen al dat soort klein spul dat ik nu dagelijks van het aanrecht naar het bed en van het bed naar de bank en van de bank weer naar het aanrecht verplaatst. Tussen de uittrekbare bank en de tafel zit nog loze ruimte die nu onbenut is.


Bergruimte het blijft toch bij iedereen een terugkerend ding. Al heb je nog zo goed 'ontspuld', je verzameld toch weer nieuw 'spul' om je huisje lekker vol te zetten. Natuurlijk het zullen nooit grote spullen worden maar ook met klein spul kan je de boel lekker vol bouwen.


"Muren en balken vormen een huis; Liefde en dromen bouwen een thuis!"

Zomer

Nu het zomer is, is het ook de tijd om deze klusjes te doen. De langste dag ligt alweer even achter ons en weldra is het weer donker als je van je werk thuiskomt. Het is de bedoeling dat Globus2 ruim voor die tijd 'winterklaar' is. O en ik zit ook te denken om een bustent te kopen. Deze kan dan, zeker in de winter, op zijn plek blijven staan als ik een kort tripje maak. natte jassen en laarzen kunnen dan in de tent blijven en hoeven niet mee naar binnen de bus in. Iemand ervaring of tips hiervoor?


Vind je het leuk om mijn ervaringen te volgen meld je dan, als je dat nog niet gedaan hebt, onderaan deze pagina aan en je ontvangt, maximaal 1x per week, een mailtje wanneer ik een nieuwe blog heb geplaatst. Je mail adres wordt voor niets anders gebruikt dan dit! Ik plaats af en toe affiliate links. Dit betekent dat wanneer je een product koopt via deze link ik daar een kleine vergoeding voor ontvang. Op deze manier steun je onze manier van leven.


Graag tot de volgende blog!

915 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Camper gadgets

Comments


bottom of page